Grote kans op bovengemiddelde temperaturen tijdens Pasen

23 maart 2024, 07:40

Feestdagen
Foto: Tineke Druijf

Over ruim een week is het Pasen en de kans is zeer groot dat het aanmerkelijk warmer is dan komende dagen. Lees deze vooruitzichten in meer detail in dit artikel.

Dit weekend trekken talrijke buien over het land. Bij deze buien is kans op een donderslag, hagel en in de Ardennen ook smeltende sneeuw. Tussen de buien door zijn er vooral zaterdag ook perioden met zon en kunnen we genieten van mooie wolkenluchten, soms met een regenboog.

Meer informatie over het weer van vandaag en morgen lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Temperatuur geleidelijk omhoog

Deze zaterdag en zondag liggen de maxima tussen 8 en 10 graden en in de Ardennen wordt het slechts een graad of 5. Maandag en dinsdag wordt het in grote delen van het land zo’n 12 graden en daarbij is het overwegend droog met zonneschijn.

De dagen daarna wordt het langzaam wat zachter met maxima die oplopen naar 12-15 graden. Mogelijk wordt het op Goede Vrijdag met voldoende zon al wat warmer, maar de komst van de warme lucht gaat vanaf woensdag ook gepaard met een aantal buien.

Kans op warme dagen met Pasen?

Ook voor het paasweekend is de verwachting uiteraard nog onzeker. Wel is de kans op relatief koud weer kleiner dan 10%. De kans op zeer zacht weer met maxima van 15 graden en meer bedraagt maar liefst 90%. Er is zelfs een kans van 30-40% op maxima van 20 graden of meer. Dit geldt zowel voor eerste paasdag als voor tweede paasdag.

Daarbij lijkt het tijdens het paasweekend ook zonniger te worden. Van stabiel lenteweer is echter geen sprake, want de warmere lucht brengt waarschijnlijk ook wat buien met zich mee. Details daarover zijn nu natuurlijk nog niet te geven.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht