Laatste week in Giro d'Italia verloopt wisselvallig

23 mei 2022, 15:15

Sport
Foto: Adobe Stock / Photo Passion

De laatste week van de Ronde van Italië ziet er wat betreft het weer wisselend uit. Zo zijn er zomers warme dagen met temperaturen van 29 graden, maar er zitten ook bewolkte en regenachtige dagen van 15 graden tussen, waarbij het ook kan onweren.

Dinsdag is het bij de start zonnig en droog en dan kan het 28 graden worden, zodra de renners een berg beklimmen is het iets minder warm. In de middag is er kans op wat regen en in de avond kan het lokaal onweren, maar het is de vraag of de renners daarmee te maken krijgen.

Woensdag koudste dag

Woensdag is een bewolkte en regenachtige dag met kans op onweer en het wordt dan niet warmer dan 15 graden. Donderdag is het dan weer een stuk warmer bij maxima tussen 24 en 28 graden. Er is geregeld zon met af en toe wat stapelwolken en hier en daar een bui.

Vrijdag is de warmste dag met maximaal 29 graden. Er is volop zon, al kan er heel lokaal ook een bui vallen. Zaterdag trekken er buien over het noorden van Italië met kans op onweer. In de dalen is het een graad of 21 en in de bergen rond de 15 graden. Tijdens de slotrit in Verona op zondag kan het ook gaan regenen.

Author Image

ANP/Meteovista

ANP/Meteovista

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht