Droge omstandigheden bij F1 Mexico

25 oktober 2023, 12:00

Sport
Het circuit in Mexico. Foto: redbullcontentpool.com / Jared C. Tilton / Getty Images

Het Autódromo Hermanos Rodriguez in Mexico-Stad is dit weekend het strijdtoneel voor de Grand Prix van Mexico. Na deze wedstrijd volgen nog drie races in Brazilië, Las Vegas en Abu Dhabi en dan zit het door Max Verstappen gewonnen seizoen er weer op. Het weerbeeld ziet er in het weekend droog uit met flink wat zon en ongeveer 26 graden. Vrijdag zijn wel enkele buien mogelijk.

Op dit moment trekt er een orkaan van de 5e categorie over Mexico. Deze orkaan, die de naam Otis heeft gekregen, trekt zo'n 200 kilometer ten noorden van het circuit en brengt regen met zich mee in en om het circuit. De regen zal al het aanwezige rubber op de baan wegspoelen en de eerste vrije training op vrijdag begint dan ook met een relatief 'schone', maar koude baan. De baan ligt op een hoogte van 2286 meter en dat kost motorvermogen.

De eerste vrije training is vrijdagavond om 20:30 uur Belgische tijd en de tweede vrije training staat om middernacht onze tijd op het programma. In Mexico is het 8 uur vroeger dan in ons land. Het weerbeeld laat vrijdag een mix zien van zon, wolken en enkele buien. De vrije trainingen kunnen dan ook onder wisselende omstandigheden verreden worden. Koud is het niet, want de temperatuur loopt op naar ongeveer 25 graden.

De verwachting voor Mexico-Stad
De verwachting voor Mexico-Stad

Droog raceweekend

Zaterdag begint om 11:30 uur in Mexico de derde en laatste vrije training en in ons land is het dan 19:30 uur. De kwalificatie staat voor zaterdagavond 23:00 uur BE-tijd op het programma. In Mexico is het dan 15:00 uur en zoals de weerkaarten er nu voorliggen blijft het zaterdag droog. De zon schijnt geregeld en er staat weinig wind. De temperatuur loopt op naar ongeveer 26 graden.

Tijdens de race op zondag, om 21:00 uur BE-tijd (13:00 uur in Mexico) is het ook droog met geregeld zon. Net als zaterdag staat er weinig wind en is het ongeveer 26 graden.

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht