Weekendweer: dit kun je verwachten van het weer in het pinksterweekend

25 mei 2023, 14:01

Weekendverwachting
Komend weekend wordt het zonnig en is het lekker om buiten op een terras te zitten. Foto: Jos Hebben

Het pinksterweekend breekt aan en er staat zonnig lenteweer op het programma. De temperatuur stijgt op veel plekken naar waarden rond 20 graden of meer. Hoe warm en zonnig het precies wordt lees je in de rest van dit artikel.

Deze middag is vooral ten zuiden van Samber en Maas flink wat ruimte voor de zon. In het noorden van het land komen vaker wolkenvelden voor. De temperatuur stijgt in de kuststreek naar een graad of 17. Verder landinwaarts wordt het enkele graden warmer.

Vrijdag is een dag waar de zon overuren maakt. De temperatuur stijgt op veel plekken naar een graad of 19. Alleen direct aan de kust en in de Ardennen is het iets koeler. De details voor het weer van vandaag en morgen lees je in het uitgebreide weerbericht van België.

Zaterdag en zondag: let op de zon

Komend weekend schijnt de zon flink en zijn er weinig wolken aan de hemel. Ook de temperatuur doet tijdens het weekend een kleine stap omhoog. Zaterdag wordt het op veel plaatsen 19 tot 22 graden. Zondag wordt het met maxima van 21 tot 23 graden nog wat warmer. In de kuststreek wordt het beide dagen iets frisser door een noordoostenwind. De maxima komen uit tussen 17 en 19 graden.

Verder blijft het droog en daarmee is het heerlijk weer om dit weekend naar buiten te gaan. Let wel goed op met de zon. Met zonkracht 6 tot 7 kun je binnen 10 tot 30 minuten verbranden als je je niet insmeert.

Pinkstermaandag: iets meer wolkenvelden

Op deze dag wordt het een fractie minder zonnig dan de voorgaande dagen. Er zijn zonnige perioden, maar van tijd tot tijd trekken ook wolkenvelden voorbij. Desondanks moet je nog steeds goed opletten met de zon. De temperatuur komt uit rond een graad of 20. Aan de kust is het duidelijk kouder. Daar liggen de maxima tussen 15 en 17 graden.

Manouk Vermeulen

Manouk Vermeulen

Assistent-meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht