Tijdens GP Mexico zomers

26 oktober 2022, 14:00

F1 GP Mexico

Het is volop zomer in en rond Mexico-Stad. Het blijft droog en de zon schijnt meestal. De weersomstandigheden zijn ideaal tijdens de GP van Mexico. Hoe warm het wordt, kun je hieronder lezen.

Aankomend weekend vindt de Grand Prix van Mexico plaats. De Formule 1 sessies zijn laat in de avond voor de Belgische kijkers.

Weersverwachting Mexico-Stad
Weersverwachting Mexico-Stad

In het Mexicaanse zonnetje

Vrijdag zijn de eerste twee vrije trainingen op het circuit Autódromo Hermanos Rodríguezin Mexico-Stad. De zomerse temperatuur van 25 graden of iets meer zorgt voor een goede bandengrip. Daarbij worden de racewagens geregeld in het zonnetje gezet en krijgen ze met weinig wind niet al te veel weerstand.

Ook als de derde vrije training op zaterdag 29 oktober om 19:00 uur (Belgische tijd) wordt verreden, en om 22:00 uur tijd de kwalificatie voor de GP van Mexico volgt zijn er flinke perioden met zon. De kans op neerslag is verwaarloosbaar klein. De zon warmt het asfalt flink op. De temperatuur is nog steeds zomers, maar valt wel een graadje lager uit dan vrijdag.

Ook tijdens de race zomerse warmte

Zondag 30 oktober om 21:00 uur (onze tijd) start de race. Tijdens de race is het opnieuw vrij rustig en zomers warm met geregeld zonneschijn. Hoewel Max Verstappen als de beste rijdt in de stromende regen, hopen we dat het zonnige en zomers warme weer toch ook een podiumplaats oplevert.

Diana Woei

Diana Woei

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht