Vrij zonnige week

27 februari 2023, 13:00

Weekverwachting
Volop bloeiende krokussen in de blakende zon. Foto: Piet Grim

Er staat een fraaie en rustige week op het programma. Bijna elke dag schijnt de zon flink, alleen dinsdag en donderdag kunnen in het uiterste noordwesten wat wolken voorkomen. De middagtemperatuur ligt dagelijks rond 7 graden, maar 's nachts koelt het flink af en vriest het enkele graden.

Na een vrij zonnige maandag, breiden wolkenvelden zich vannacht stilaan over de kustregio's uit, maar in het centrum en oosten blijven het waarschijnlijk vrij helder. Daar koelt het af naar -2 tot -5 graden, elders liggen de minima iets boven het vriespunt. Later in de nacht kan in het noordwesten plaatselijk een spat lichte regen of motregen vallen. De hoeveelheden blijven echter zeer beperkt.

Dinsdagochtend begint met enkele wolkenvelden en vooral in de noordwestelijke helft van het land valt eerst verspreid nog een spat motregen. In de middag krijgt de zon vanuit het oosten steeds vaker de overhand en dan blijft het overal droog. Het wordt opnieuw een graad of 7 en daarbij staat een veelal matige noordoostenwind.

Pas vanaf vrijdag grijzer

Ook woensdag en donderdag verlopen grotendeels zonnig en daarmee is het uitstekend weer om even lekker erop uit te gaan! 's Middags is het een graad of 8, alleen op de Hoge Venen blijft het kwik enkele graden achter. In de nachten vriest het vrijwel overal: van -1 graad langs de kust tot lokaal -7 of -8 graden in de Oostkantons. Bij het ochtendgloren moeten we dus wel vaak autoruiten krabben.

Vanaf vrijdag draait de wind naar noord tot noordwest en dan neemt de bewolking wel stilaan toe. Veel neerslag wordt voorlopig niet verwacht. Later in het weekend kan wel wat regen of een enkele bui vallen. Door de bewolkte nachten koelt het beduidend minder snel af: de minima blijven dan veelal steken op of enkele graden boven het vriespunt.

Wouter van Bernebeek

Wouter van Bernebeek

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht