Weekverwachting: eerst winterse buien, daarna blijvend wisselvallig

27 maart 2023, 11:00

Tussen de buien door is de zon ook te zien! Foto: Trudy Fortuijn -van Es

Maandag trekt een aantal winterse buien over het land met hagel of smeltende sneeuw. Het is daarbij vrij koud voor de tijd van het jaar met maxima tussen 3 en 8 graden. Vanaf woensdag wordt het een stuk zachter, maar of het daarbij ook droger wordt lees je in deze weekverwachting.

Maandag zijn prachtige wolkenluchten te zien wanneer winterse buien over ons land trekken. Tijdens deze buien is kans op hagel of smeltende sneeuw en in de hogere delen van de Ardennen kan sneeuw lokaal even blijven liggen. De maxima zijn daarbij erg laag voor de tijd van het jaar, met maximaal 2 of 3 graden in de Ardennen en lokaal 8 graden in Limburg.

Lees hier meer over het weer van vandaag

Morgen start erg koud en helder met op grote schaal lichte vorst, 0 graden aan de kust tot -3 graden verder landinwaarts. In de Ardennen kan de temperatuur zelfs dalen tot onder -5 graden. Vanaf het westen neemt de bewolking snel toe, waarbij de temperatuur bij een matige zuidwestenwind uiteindelijk oploopt naar 7 graden in Hoog-België en 10 graden in het westen van het land. In eerste instantie blijft het nog wel droog, maar vanaf de avond gaat het op steeds meer plaatsen regenen.

Zachter weer richting het weekeinde

Met een stevige zuidwestenwind wordt vanaf woensdag steeds zachtere lucht aangevoerd. De maxima komen op veel plaatsen boven 15 graden uit. Alleen in Hoog-België blijft de temperatuur iets achter met 12 of 13 graden. In de voormiddag is het nog droog, maar als snel neemt de kans op wat regen vanaf het zuidwesten toe.

Ook donderdag blijft het vrij zacht met vergelijkbare maxima als op woensdag. Er trekken met regelmaat buien over het land waarbij een klap onweer of wat hagel niet uitgesloten is. Toch is tussendoor soms ook de zon te zien.

Ook vrijdag en in het weekend blijft wisselvallig weer de boventoon voeren. Geregeld trekken buien of regengebieden over ons land en de paraplu zal je dus vaak nodig hebben. Daarbij doet de temperatuur ook weer een stapje terug met waarden tussen 8 en 12 graden, dus voorlopig is zacht en droog lenteweer ver weg.

Donny de Koning

Donny de Koning

Presentator en redacteur

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht