Weerbericht paasvakantie: waarschijnlijk koeler na Pasen

27 maart 2024, 07:30

Vakantieweer
Foto via Adobe Stock / dubrig-photo

Komend weekend start de paasvakantie. Kunnen we in de eerste week mooi lenteweer verwachten of moeten we met veel regen rekening houden? Je leest het in dit paasvakantieweerbericht.

In de aanloop naar Pasen is het wisselvallig. Vooral donderdag is het een tijd nat. Meer hierover lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Weer tijdens Pasen onzeker, waarschijnlijk wel zacht

Tijdens het paasweekend bevindt de grens van flink zachte en een stuk koelere lucht zich in onze omgeving. In de zachte lucht kan het kwik stijgen richting 20 graden. Vooral voor Limburg en het zuiden van Luxemburg bestaat de kans hierop. In de koelere lucht wordt het slechts een graad of 13. Dit is overigens een hele gebruikelijke middagtemperatuur voor eind maart en begin april. De kans op kouder dan normaal weer met Pasen is uiterst klein.

Het weerbeeld bestaat uit wolken, af en toe zon en dagelijks kans op regen. Als het tegenzit kan er ook een verregende dag tussen zitten.

Na Pasen koeler

Vanaf dinsdag lijkt de koelere lucht het te winnen. De wind draait van zuid naar west en de kans op wisselvallig weer is gedurende de week groot. De maxima zullen in Laag- en Midden-België waarschijnlijk uitkomen tussen 10 en 14 graden. In de Ardennen blijft het kwik, zeker op natte dagen, soms onder 10 graden steken.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht