Weekverwachting: zomers met soms veel zon, maar ook buien

27 juni 2022, 09:45

Weekverwachting
Barbecueën bij zonnig weer. Foto: Adobe Stock / makibestphoto

Deze week is het typisch Belgisch zomerweer. Op de ene dag is het zonovergoten en zomers warm, de volgende dag is het buiig. In deze weekverwachting lees je wanneer je wat kan verwachten.

Deze namiddag trekken buien over het land, lokaal met onweer en windstoten. Meer over het weer van vandaag, vanavond en komende nacht lees je in het weerbericht België.

Zonnige dinsdag en woensdag

Morgen en woensdag worden zonnige zomerdagen. Dinsdagmiddag komt de temperatuur uit tussen 21 graden aan zee en 25 graden in Limburg. Woensdag wordt het nog wat warmer met 23 graden in de kustregio tot 28 graden in de Kempen. Op beide middagen kan op de Noordzeestranden een zeebries opsteken, waardoor de temperatuur daar daalt naar een graad of 19.

Insmeren en barbecue

Tussen 12:00 en 15:00 uur schijnt de zon in ons land met UV-Index 7 deze dagen. Ga je genieten van het zonnige weer smeer jezelf dan in met zonnebrandcrème.

Dinsdag- en woensdagavond is het uitstekend weer om buiten te eten. Dinsdagavond rond 20:00 uur ligt de temperatuur tussen 19 en 23 graden. Woensdagavond om 20:00 uur is het zelfs 20 tot 25 graden. De zon gaat pas rond 22:00 onder.

Lees meer over zonkracht

Buien verdrijven de warmte tijdelijk

Donderdag start waarschijnlijk nog droog, maar al snel bereiken regen- en onweersbuien ons land. De felste buien zijn voor de oostelijke helft. In Limburg kan het kwik voor de buien uit nog oplopen naar 25 graden, maar in de rest van het land wordt het maximaal 20 tot 23 graden.

Vrijdag wordt het 18 tot 23 graden bij een matige westenwind. Het weerbeeld bestaat dan uit een mix van wolken, zon en enkele buien.

In het weekend loopt de temperatuur weer wat op en kan het landinwaarts terug 25 graden worden. De kans op buien is klein en er is veel ruimte voor de zon op beide weekenddagen.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht