Meteovista
Meteovista
  Tourists enjoy snow

  Sneeuw in de Ardennen, ook komende dagen regelmatig sneeuwbuien

  Aangemaakt: 28 dec 2020, 18:07 uur

  Het heeft flink gesneeuwd in de Ardennen en de komende dagen zal er meer sneeuw vallen. In de Belgische provincies Luik en Luxemburg ligt boven 400 meter een laag sneeuw van 5 tot 15 centimeter dik. Ook in de regio van Bastogne ligt veel sneeuw tot lokaal 20 centimeter en in Sibret ligt er maandagavond zelfs 22 centimeter sneeuw.

  Tijdens het kerstweekend zorgde de sneeuw in de Ardennen voor veel bekijks. Dagjesmensen werden opgeroepen niet naar de Ardennen te komen. Dat kwam niet alleen door de drukte, maar ook door storm Bella die door België raasde.

  Ook maandag viel tijd tot tijd sneeuw en daardoor werd het sneeuwdek verder aangedikt. Maandagavond daalt de sneeuwgrens naar ongeveer 200 meter en kan op meerdere plaatsen in België sneeuw vallen en een sneeuwdek opleveren.

  De komende dagen zijn regelmatig sneeuwbuien in de Ardennen. Vooral woensdag wordt opnieuw 5 tot 10 cm verwacht en dikt het dek lokaal aan tot 35 centimeter. Tijdens de eerste dagen van het nieuwe jaar is het meest droog met nog een enkele sneeuwbui. De temperatuur daalt in de nacht tot enkele graden onder nul en overdag is het veelal rond het vriespunt. Daardoor blijft sneeuwdek dan ook tot ver in de nieuwe week intact.

  Foto: ANP / EPA / KIMMO BRANDT

  Door: Rico Schröder