Weerbericht zomervakantie: verbetering na regenachtige start

28 juni 2023, 08:00

Vakantieweer
Zon en stapelwolken in Solre-sur-Sambre. Foto: Yannick Damen

Wat is nou lekkerder om na een druk jaar te genieten van een welverdiende zomervakantie? In dit bericht lees je waarmee de zomervakantie start en hoe het weer daarna verandert.

Het weer op zaterdag is niet bepaald zomers. Het raakt geheel bewolkt en vanuit het westen trekt een regenzone over het land. Met maxima van 20 à 21 graden is het niet koud, maar met een matige wind en perioden met regen is het voor het gevoel wel wat frisser. Het verschil met vorig weekend is groot, toen werd het op zaterdag 22 tot 29 graden en zondag werd het maar liefst 26 tot 32 graden.

Zondag volgt wel een weersverbetering. Met 20 tot 23 graden wordt het niet veel warmer, maar de zon zal wel veel vaker schijnen en de neerslag blijft beperkt tot een paar lokale buien.

De weersverwachting voor de komende dagen lees je in het uitgebreide weerbericht.

Gunstig vooruitzicht

Het vooruitzicht naar de eerste vakantieweek is best gunstig. Vooral aan het begin van de dag is het vaak zonnig en daarna ontstaan stapelwolken. Midden op de dag kan de zon wat vaker verdwijnen en dan is de kans op enkele buien het grootst. Vaak valt de neerslag mee en zijn er ook genoeg plaatsen waar het geheel droog blijft.

Hete stranddag in Blankenberge. Foto: Yannick Damen
Hete stranddag in Blankenberge. Foto: Yannick Damen

Het is vaak 20 tot 24 graden en in het binnenland kan het later in de week met lokaal 25 graden zomers warm worden. Daarmee is het vaak heerlijk weer om buiten te zijn, alleen met 20 of 21 graden en een matige aanlandige wind is het niet ideaal strandweer. Het ziet er vooralsnog niet naar uit dat het daarna veel warmer wordt. Maar de vakantie duurt nog lang en in de loop van juli stijgt de kans op zomerse warme van 25 graden of meer.

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht