Weekendweer: vrij warm najaarsweer

28 september 2023, 13:22

Het weerbeeld ziet er dit weekend goed uit voor buitenactiviteiten. Foto: Ben Saanen

Het weerbeeld ziet er in het weekend goed uit voor buitenactiviteiten. Het blijft droog en geregeld schijnt de zon. Ook is het duidelijk warmer dan gebruikelijk. Alle details lees je in deze weekendverwachting.

Deze donderdagmiddag schijnt af en toe de zon, maar er zijn ook veel wolkenvelden. Het is 18 tot 21 graden. Komende nacht is het bewolkt en vanuit het westen volgt regen en ook morgen valt regen. De regen trekt weg en vanaf het westen breekt de zon door. Het blijft ook morgen warm voor de tijd van het jaar.

Alle details voor het weer vandaag en morgen lees je in het uitgebreide weerbericht.

Zaterdag: heerlijke dag voor buitenactiviteiten

De eerste dag van het weekend begint op veel plaatsen grijs met nevel en mist. Nadat de grijzigheid is verdwenen volgt een fraaie dag met flinke zonnige perioden. Er zijn ook wolkenvelden, maar tot buien komt het niet. Er waait niet meer dan een zwakke tot hooguit matige westen- tot zuidwestenwind en het wordt op veel plaatsen zo'n 20 graden. In Hoog-België is het een graad of 17.

Daarmee is het heerlijk weer om nog lekker in de tuin bezig te zijn. Ook is het prima weer voor een wandeling of fietstocht en bovendien kan je ook nog genieten op een zonnig terras. De zonkracht is drie en verbranden kan nagenoeg niet meer in deze tijd van het jaar.

Warme start van oktober

Zondag schijnt de zon volop. Later op de dag neemt de bewolking toe, maar tot regen komt het niet. Er waait een matige zuidwestenwind en daarmee wordt weer vrij warme lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt op de eerste dag van oktober naar 21 tot lokaal 23 graden. Waarden van 13 tot 17 graden zijn begin oktober gebruikelijk.

Volgende week wisselvallig

Na het weekend neemt de wisselvalligheid geleidelijk toe. Regelmatig passeren gebieden met regen of buien, maar ook de zon is vaak van de partij. Maandag is het nog 19 tot 23 graden, later in de week is het 15 tot 18 graden en daarmee blijft het iets aan de zachte kant voor de tijd van het jaar.

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht