Weekendweer: meer dan 15 graden met oud en nieuw

29 december 2022, 12:55

Het is erg zacht tijdens de jaarwisseling. Foto: Jolanda Bakker

Deze week is het erg wisselvallig met vaak regen en veel wind. Het is daarbij ook zacht voor de tijd van het jaar en komend weekend wordt het zelfs nog wat warmer. Hoe warm het precies wordt tijdens de jaarwisseling lees je in dit weekendweerbericht.

Vrijdag start droog, maar al snel volgt vanaf het westen een regengebied. Deze trekt in de middag over ons land en het is dus handig om je paraplu bij de hand te houden. Lees meer over het weer van vrijdag in ons uitgebreide weerbericht.

Zaterdag: uitzonderlijk zacht

Oudejaarsdag belooft een hele zachte dag te worden, met maxima die op veel plaatsen tussen 15 en 17 graden liggen. Normaal is het eind december overdag 7 graden, dus op sommige plaatsen zitten we daar dus 10 graden boven. Alleen in de Ardennen blijft het kwik steken op 13 of 14 graden, maar ook dat zijn extreem hoge waarden voor deze tijd van het jaar. Het weerbeeld is daarbij wel herfstachtig met een vrij krachtige wind boven land en van tijd tot tijd regen.

In de loop van de avond lijkt het vanaf het zuiden wat droger te worden, al is er wel nog enige onzekerheid. Het blijft in ieder geval erg zacht met rond middernacht temperaturen tussen 12 en 14 graden. Door de stevige wind kan het echter wel wat kouder aanvoelen.

Zondag: zachte weer zet zich voort

Ook op nieuwjaarsdag blijft de zachte lucht in ons land. Het wordt niet zo zacht als zaterdag, maar met waarden tussen 12 en 15 graden is dat nog steeds ver boven de norm. Het weerbeeld is daarbij onveranderd wisselvallig met een komen en gaan van regengebieden. De wind blijft stevig doorwaaien uit zuid- tot zuidwestelijke richting.

Na het weekend daalt de temperatuur richting 10 graden, wat nog steeds te zacht is voor de tijd van het jaar. Vanaf dinsdag verlaten we de dubbele cijfers en komt de temperatuur vaak uit rond 8 graden. Het is daarbij wisselvallig met enkele buien, maar de zon zal ook weer wat vaker te zien zijn.

Donny de Koning

Donny de Koning

Presentator en redacteur

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht