Wat wordt het weer tijdens de Hoogmis?

29 maart 2023, 14:35

Wielrennen. Foto: Adobe Stock / juananbarros

Het is zo ver! Dit weekend wordt De Ronde verreden! De toertocht op zaterdag krijgt te maken met totaal andere weersomstandigheden dan wedstrijden van zondag. Je leest er alles over in dit artikel.

Vlaanderens Mooiste wordt doorgaans op de eerste zondag van april georganiseerd en dit jaar is dit ook het geval. In 2020 ging de Ronde van Vlaanderen door de coronapandemie in april niet door en werd in oktober, met minimaal publiek, ingehaald.

Het weer kan begin april alle kanten op. Zonnig en 20 graden is mogelijk, maar ook onstuimig weer met regen en wind en zelfs winterse buien behoren tot de mogelijkheden.

Natte toertocht

Doe je zaterdag mee aan de toertocht of ga je bekenden aanmoedigen dan moet je rekening houden met nat weer. Waarschijnlijk zijn er in de voormiddag perioden van regen. In de namiddag zijn er nog enkele buien afgewisseld met droge momenten en later in de namiddag wordt het vanaf het noorden steeds vaker droog. Het wordt maximaal een graad of 12, maar door de regen en de matige (noord)westenwind zal het voelen als ongeveer 7 graden.

Droge zondag met zon

Tijdens de wedstrijden (jeugd, elite vrouwen en elite mannen) op zondag is het droog met zonnige perioden. Ga je langs het parcours staan dan is een warme jas nodig. ’s Ochtends rond 10:00 uur is het een graad of 6. ’s Middags wordt het zo’n 10 graden. Er waait een matige noordoostenwind en in de wind voelt het aan als 6 graden.

Lees ons uitgebreide weerbericht voor het weer voor èn na het weekend.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht