Kans op buien bij de Formule 1 in Miami

03 mei 2023, 13:03

Foto: Redbullcontentpool.com / Chris Graythen/Getty Images

Na Bakoe gaat dit weekend de Formule 1 verder in Amerika. Op het circuit van Miami hebben de coureurs en de toeschouwers te maken met tropische hitte. De zon schijnt fel, maar er zijn ook stapelwolken en vooral zondag is kans op buien. Of de buien invloed hebben op de race moet worden afgewacht.

In het zuiden van Florida zijn hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid geen verrassing en het formule 1 weekend verloopt in Miami dan ook onder tropische omstandigheden. De zon schijnt flink, maar vooral zondag is ook kans op enkele buien. Of de buien van invloed op de race zullen zijn moet nog worden afgewacht.

De eerste vrije training is vrijdagmiddag om 14:00 uur plaatselijke tijd en de tweede vrije training vindt om 17:30 uur plaats. In ons land is het zes uur later en vinden de vrije trainingen tijdens de avonduren plaats. Het weerbeeld laat in Miami veel zon zien en het blijft droog. Er waait een matige oostenwind en het wordt 31 graden. De asfalttemperatuur zal nog veel hoger zijn.

Lees ook: de invloed van het weer bij de Formule 1

Weersverwachting GP Miami
Weersverwachting GP Miami

Droge kwalificatie, mogelijk buien tijdens de race

Zaterdag wordt begonnen met de derde vrije training en de kwalificatie voor de startopstelling voor de race op zondag begint om 16:00 uur plaatselijke tijd. In ons land is de kwalificatie om 22:00 uur. Het weerbeeld laat opnieuw flink veel zon zien en het is met 31 graden wederom tropisch warm. Wel stijgt in de loop de middag de kans op een lokale regen- of onweersbui.

Ook zondag schijnt de zon, maar de kans op buien is wel groter dan eerder in het weekend. De kans bestaat dan ook dat tijdens de race, die om 15:30 uur plaatselijke tijd begint, enkele buien over het circuit trekken. De teams zullen dan ook de radar goed in de gaten moeten houden. De temperatuur loopt wederom op naar 31 graden.

De toeschouwers moeten rekening houden met een zeer hoge zonkracht van 11. De onbeschermde huid kan al binnen 10 minuten verbranden.

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht