Weekverwachting: licht wisselvallig

30 januari 2023, 10:00

Brugge - België - Bewolking - Herfstweer

Afgelopen week verliep licht winters, vooral in de Ardennen. Deze week krijgen we te maken met een ander weertype. Welk weertype dat is vertellen wij jou in deze weekverwachting.

Het sneeuwdek dat nu nog aanwezig is op de hoogste gedeelten van de Ardennen zal deze week snel verdwijnen. Ook hier komt de temperatuur de komende dagen namelijk ver boven het vriespunt uit.

Vandaag verloopt zo goed als droog met zonnige perioden. Alleen in het uiterste oosten is aanvankelijk nog een enkele bui mogelijk. Er staat een matige tot aan zee soms vrij krachtige wind uit westelijke richtingen. Het wordt uiteindelijk een graad of 8 en met een zonnetje in de rug is het heerlijk weer voor bijvoorbeeld een wandeling in de natuur. In de Ardennen is het met een graad of 2 een stuk minder zacht. Morgen verloopt grotendeels bewolkt en valt af en toe wat lichte regen. In de loop van de namiddag wordt het op de meeste plaatsen droog en in het noordwesten kan dan af en toe de zon even schijnen.

Voor een uitgebreide versie kun je terecht in ons uitgebreide weerbericht.

Woensdag en donderdag licht wisselvallig

Ook de rest van de week heb je af en toe de paraplu nodig. Woensdag zijn het buien die over het land trekken. Donderdag zijn het perioden van lichte regen die af en toe voor wat gespetter kunnen zorgen. De zon gaat vaak schuil achter de wolken en dagelijks stijgt de temperatuur naar 7 tot 9 graden in Laag-België. In de hogere gedeelten liggen de maxima veelal tussen 4 en 6 graden.

Droog maar veelal bewolkt weekend

Vrijdag en komend weekend lijken de neerslagkansen wat af te nemen. Wel blijft het overwegend bewolkt. De veelal matige wind blijft uit het westen waaien met aanvoer met relatief zachte lucht. Aan de temperatuur verandert dus weinig.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht