Meteovista
Meteovista
  Vuurwerk Oud en Nieuw_SS

  Droge jaarwisseling in Vlaanderen

  Aangemaakt: 30 dec 2018, 08:52 uur

  Tijdens de jaarwisseling is het in Vlaanderen droog en kan ten zuiden van Samber en Maas wat motregen vallen. Ook kan landinwaarts mist vormen. Met 6-9 graden verloopt de overgang naar het nieuwe jaar zacht. Op de eerste dag van 2019 kan het af en toe motregenen en wordt het 9-10 graden in Vlaanderen. De dagen daarna wordt het wat kouder.

  Een hogedrukgebied boven Frankrijk zorgt voor vrij rustig weer. Met een (noord)westelijke wind wordt zachte lucht en vrij veel bewolking over het land geblazen.

  Morgen, Oudejaarsdag, krijgen we de zon niet of nauwelijks te zien. Het blijft op veel plekken droog en het wordt 6 graden in de Ardennen tot 10 graden in het westen van het land.

  Landinwaarts kans op mist

  Oudejaarsavond verloopt in Vlaanderen droog, bewolkt en zacht. Rond middernacht is het een graad of 8. In de Ardennen komt de temperatuur tussen 3 en 6 graden uit. Het wordt flink nevelig en mede door vuurwerk kan het in het binnenland regionaal mistig worden. In de kustregio waait een matige tot vrij krachtige (4-5 Bft.) westenwind en wordt het niet mistig. Ten zuiden van Samber en Maas valt regionaal een beetje motregen.

  Op Nieuwjaarsdag neemt gedurende de dag overal de kans op wat motregen toe. De neerslagkans is in het oosten wel groter dan in het westen. Met 5 graden in de Ardennen tot 10 in West-Vlaanderen is het zacht voor begin januari. Normaliter wordt het op de eerste dag van het jaar 1-6 graden.

  Iets kouder weer op komst

  Vanaf woensdag wordt het iets kouder met eind van de week maxima van 1 graad in de Oostkantons en 5-7 graden in Laag-België. Wanneer het opklaart kan het ‘s nachts een paar graden vriezen.

  Door: Johnny Willemsen