Herfst of nazomer? Dit wordt het weer na het eind van de zomervakantie

30 augustus 2021, 12:02

De zomervakantie is bijna voorbij en dat betekent dat het najaar steeds dichterbij komt. Maar krijgen we vanaf 1 september herfstachtig weer, of wordt het juist nog even nazomer? In dit artikel vertellen we je wat voor weer je komende tijd kan verwachten.

Eén ding is deze week zeker: de herfst barst nog niet los. Maar volop nazomer, dat is het dan ook weer niet. Een noordenwind zorgt voor gematigde temperaturen en blaast geregeld wolkenvelden naar ons land. Precies wanneer de scholen woensdag terug beginnen krijgen we zo’n dag met veel bewolking. Daarbij kan vooral in het westen zelfs een beetje motregen vallen en is het met 19 graden vrij koel.

Als je van de zon houdt is er nog wel een lichtpuntje, in de loop van de eerste schoolweek draait de wind langzaam naar het oosten en in het weekend zelfs naar het zuiden. Dat betekent dat het droog blijft, de zon zich steeds vaker laat zien en de temperatuur ook weer stijgt. Vrijdag bijvoorbeeld wordt het op veel plaatsen 20-25 graden. Er komt dus toch nog een beetje nazomer aan!

Vrij leeg centrum van Antwerpen bij mooi zomerweer

Foto: AdobeStock / Stefano Zaccaria

Dat nazomerweer duurt overigens niet lang. Vanaf zondag staan opnieuw buien op het programma. Koel najaarsweer levert dat waarschijnlijk niet op. Omdat de wind in de zuidwesthoek zit kan het op veel plekken nog ruim 20 graden worden. Uiteraard valt de temperatuur als het regent wel een paar graden lager uit.

Vakantie eindigt met mooi augustusweer

Deze maandag trekken nog vrij veel wolkenvelden over België, maar dinsdag krijgt de zomervakantie een zalig slot. Na het verdwijnen van het ochtendgrijs wisselen in de namiddag zon en stapelwolken elkaar af. Je paraplu heb je niet nodig. Met 20 graden in Brugge, 22 in Antwerpen en 23 graden in Hasselt is het prima weer om in je T-shirt van de zomer te genieten!

Hoofdfoto: Ben Saanen

Door: Yannick Damen

Reageer via Facebook