Weekendweer: meeste regen in de nacht

30 september 2021, 11:20

Het wordt een wisselvallig weekend, maar op beide dagen zijn er ook droge momenten. De meeste regen valt in de nacht van zaterdag op zondag. Daarbij kan de wind ook flink uithalen. De details lees je in dit weekendweerbericht. 

Deze donderdag blijft het op de meeste plaatsen droog met een mix van wolken en zon. In het uiterste noordwesten van het land kan later in de namiddag en avond een klein beetje regen vallen. Het wordt op veel plaatsen 15-16 graden, in de Ardennen is het koeler met 11-14 graden.                 

Vrijdag start droog met in de oostelijke helft nog perioden met zon. Vanaf het westen raakt het geheel bewolkt en trekt in de namiddag en avond een regengebied over het land. Het wordt 14-17 graden bij een stevige zuidwestenwind.

Meer details over het weer van vandaag en morgen lees je in het meest uitgebreide weerbericht van België.

Groot deel zaterdag droog, avond en nacht zeer nat 

Zaterdagochtend is er veel bewolking en vooral in de oostelijke delen van het land is kans op een bui. In de rest van het land is het overwegend droog en de temperatuur loopt op naar circa 17 graden. In de tweede helft van de namiddag neemt in het westen de kans op regen toe en in de avond gaat het in het ganse land regenen. De zuidenwind neemt in de namiddag toe naar matig tot vrij krachtig (4-5 Bft).

Herfstweer - Regenachtig - Gekleurde bomen - Herfst

Foto: Ben Saanen

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag valt er veel regen. Daarbij is het onstuimig met kans op zware windstoten van ruim 75 km/uur. De temperatuur is in de nacht opvallend hoog met 15-17 graden. Na passage van de meest intense regen zet de temperatuur vanaf het westen een daling in. 

Zondag start nat, namiddag vaak droog 

Zondagochtend kan vooral in de oostelijke helft van het land nog enige tijd regen vallen. In de namiddag is het op een paar lokale buien na droog. Daarbij is er landinwaarts veel bewolking, maar kan in het westen de zon steeds vaker doorbreken. De middagtemperatuur ligt in de Ardennen rond 12 graden en in Vlaanderen rond 15 graden. Daarmee is het enkele graden kouder dan in de nacht ervoor. De wind is matig en waait uit het zuidwesten.

Het vooruitzicht naar volgende week geeft grote kans op aanhoudend wisselvallig weer. De wind zit in de zuidwesthoek en is soms nadrukkelijk aanwezig. In de middag wordt het dagelijks zo’n 16 graden en in de nachten is het veelal niet kouder dan 10 graden.

Hoofdfoto: Anne-Marie van Iersel

Door: Johnny Willemsen

Reageer via Facebook