Nog nooit viel zo laat in het jaar geen sneeuw in New York City

31 januari 2023, 10:50

Sneeuw
New York. Foto: Adobe Stock / TTstudio

In de stad New York is maandag een 50 jaar oud record gebroken. Nog nooit heeft het zo lang geduurd voordat er meetbare sneeuw is gevallen, blijkt uit data van de Amerikaanse National Weather Service in de stad.

Er is sprake van meetbare sneeuw in New York City als er tenminste 0,25 cm sneeuw blijft liggen in Central Park. Normaal gesproken krijgt de stad medio december al te maken met sneeuw. Het vorige record stamt uit 1973. Toen duurde het tot 29 januari tot er genoeg sneeuw bleef liggen. Het record zal nog verder worden verbeterd, zolang er geen sneeuw blijft vallen in Central Park.

De kans is groot dat nog een sneeuwrecord in New York City verbroken wordt. De langste onafgebroken reeks dagen zonder sneeuw is binnen handbereik. Dat staat nu op 332 dagen. In 2020 was er tussen 19 januari en 15 december geen sneeuw. De laatste keer dat er sprake was van meetbare sneeuw in New York City, was op 9 maart 2022. Als het tot 5 februari niet sneeuwt, is er sprake van een recordlange reeks dagen zonder sneeuw.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht