Aangenaam zomerweer tijdens de GP van Zandvoort

31 augustus 2022, 13:30

Max Verstappen tijdens de GP van Zandvoort in 2021. Foto: RedbullContentpool/Boris Streubel/Getty Images

Over een paar dagen staat de grandprix van Zandvoort op de planning. De ruim 100.000 bezoekers per dag krijgen te maken met prettig nazomerweer, alhoewel een enkele bui niet helemaal uitgesloten is.

De meteorologische herfst begint morgen officieel, maar het weerbeeld de komende paar dagen is alles behalve herfstachtig. Vrijdag tijdens de eerste twee vrije trainingen is het namelijk op en top nazomerweer. De zon schijnt volop en de middagtemperatuur loopt in Zandvoort op naar een zomerse 26 graden. Al met al perfecte omstandigheden voor zowel de coureurs als de toeschouwers. Er wordt in de eerste helft van de middag zonkracht 5 verwacht. Hierdoor kan een onbeschermde huid binnen 20-40 minuten verbranden. Vergeet je dus niet in te smeren.

Zaterdag is de dag van de 3e vrije training en de kwalificatie. De temperatuur stijgt tijdens de kwalificatie naar een graad of 24. Hoewel het iets minder warm wordt dan op vrijdag zal het zeker niet minder warm aanvoelen. De luchtvochtigheid stijgt namelijk flink waardoor het broeierig aanvoelt. Verder bestaat het weerbeeld uit een mix van wolkenvelden en zon. Ook vallen er verspreid over het land enkele buien. De kans dat een bui het grandprix van Zandvoort aandoet ligt op dit moment op ruim 50%.

MV Weerbericht Racingnews365-3daagse zandvoort
MV Weerbericht Racingnews365-3daagse zandvoort

Ook zondag bestaat het weerbeeld uit een mix van wolkenvelden en zon. Tijdens de race rond 15 uur is het een graad of 25. Wederom voelt het wel benauwd aan door de hoge luchtvochtigheid. Ondanks deze vochtige lucht is de buienkans op zondag gedaald naar 30%. Hierdoor is er een grote kans dat er geen regenbanden nodig zullen zijn tijdens de race.

Al met al staat ons een schitterend GP-weekend te wachten waarbij wij kunnen rekenen op temperaturen ruim boven wat normaal is in deze tijd van het jaar. Gebruikelijk wordt het in Zandvoort begin september een graad of 20. Vooral tijdens de kwalificatie, maar ook tijdens de race, is een enkele bui niet helemaal uitgesloten maar het is waarschijnlijker dat de coureurs en de toeschouwers het droog houden. Door de hoge luchtvochtigheid kan het in de loop van het weekend broeierig aanvoelen.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Assistent-meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht