Weerbericht tweede week paasvakantie: oplopende temperaturen!

04 april 2023, 15:20

Vakantieweer
Op 2e paasdag kan het lokaal 16 graden worden. Foto: Adobe Stock / Monkey Business

Na een zonnig maar vrij koud begin van de paasvakantie laat de temperatuur vanaf aankomend weekend een stijgende lijn zien. Wat je volgende week kan verwachten lees je in dit weerbericht voor de tweede week van de paasvakantie.

Na een ronduit zonnig begin van deze week krijgen we op Witte Donderdag en Goede Vrijdag met een beduidend ander weertype te maken. Beide dagen overheerst de bewolking. Op donderdag trekt een gebied met regen over het land en op vrijdag zijn het buien die het land aandoen. Later op vrijdag breekt de zon wat vaker door. Alles over het weer tot en met het komende weekend lees je ons uitgebreide weerbericht.

Terugkeer naar zonnig weer?

Ook zaterdag is er aanvankelijk nog vrij veel bewolking aanwezig en lokaal kan een enkele bui vallen. Later trekken opklaringen vanaf het noordoosten binnen. Tijdens beide paasdagen zijn de regenkansen vrij klein. Het weerbeeld bestaat voornamelijk uit zon en wolkenvelden. Hierbij is het beduidend minder fris dan in de eerste helft van de week. De maxima komen uit rond 14 of 15 graden in het centrum van het land bij een zwakke tot matige noordoostenwind. Op 2e Paasdag kan het in de Kempen lokaal 16 graden worden.

Volop lenteweer volgende week?

Voor de eerste dagen van volgende week ziet het ernaar uit dat de temperaturen nog iets verder oplopen. De maxima komen uit tussen 14 en 17 graden. Daarmee is het iets warmer dan normaal voor de tijd van het jaar. Ter vergelijking: begin april zijn in Laag- en Midden-België maxima van 12 tot 14 graden. Van nachtvorst is volgende week geen sprake meer. De minima komen veelal uit tussen 4 en 8 graden.

Het weerbeeld dat we hierbij voorgeschoteld krijgen ziet er rustig en overwegend droog uit. Een enkele bui is niet helemaal uitgesloten, maar over het algemeen zullen de droge momenten overheersen . In combinatie met weinig wind en een zonnetje is het dan heerlijk weer om in de tuin aan de slag te gaan.

Op lange termijn vrij onzeker

Vanaf volgende week donderdag neemt de onzekerheid in de weersverwachting flink toe. Mogelijk volgt een overgang naar een wat kouder weertype, maar er is ook een kleine kans dat de temperatuur nog wat verder oploopt tot mogelijk bijna 20 graden. De kans op een flink wisselvallig weerbeeld lijkt vooralsnog klein.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht