Kans op een stevige bui bij tropische F1 GP Miami

04 mei 2022, 15:42

Sport
Miami. Foto: Chris Tedesco / Red Bull Content Pool.

Dit weekend doet de Formule 1 een tropisch Miami aan. De coureurs en het publiek moeten zich dus voorbereiden op hitte. Daarnaast schijnt er een felle zon, maar kunnen ook stevige regen- en onweersbuien ontstaan.

In het zuiden van Florida heerst een tropisch klimaat, waarbij hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid gebruikelijk zijn. Het zal de coureurs dan ook niet verrassen dat ze te maken krijgen met broeierige omstandigheden.

Het wordt in Miami vrijdag en in het weekend 33 à 34 graden, maar op het circuit zelf kan het gemakkelijk nog enkele graden warmer worden. Zeker als de zon op het asfalt brand. Er wordt op het heetst van de dag gereden. Dus de banden moeten hittebestendig zijn. De zon is zeer fel met zonkracht 11. Dat betekent dat een onbeschermde huid al binnen 10 minuten kan verbranden. Iets waar toeschouwers rekening mee moeten houden.

MVB Verwachting F1 GP Miami

Kans op stevige buien

Het broeierige weer kan in de loop van de middag ook uitmonden in enkele stevige regen- en onweersbuien. Zowel vrijdag tijdens de training, zaterdag tijdens de kwalificatie als zondag tijdens de race zullen in Florida talrijke buien tot ontwikkeling komen. Of deze ook daadwerkelijk actief zijn boven het circuit is pas op het laatste moment aan te geven. De kans op buien lijkt het grootst op de race-dag.

Die onzekerheid wat buien betreft is wel iets om rekening mee te houden. De tropische buien kunnen soms heel plotseling ontstaan en zelfs heel plaatselijk zijn. Een snelle bandenwissel is dan ook iets dat zomaar opeens moet worden toegepast. De teams zullen de regenradar goed in de gaten moeten houden en voor de neutrale toeschouwer kan zo’n bui wel voor spektakel zorgen.

Author Image

Jaco van Wezel

Meteoroloog en hoofdredacteur nieuws

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht