Europees paasvakantieweer: waar kan je de tweede week heen

05 april 2023, 14:44

Vakantieweer
Zonnig weer in Spanje. Foto: René le Noble

De paasvakantie is in volle gang en in dit artikel kijken we vooral na het weer in de tweede vakantieweek in Europa. Waar schijnt de zon volop en waar valt juist regen.

Voor wie nu vakantie heeft is het op en top genieten van uitbundige zonneschijn in en om ons land. De komende dagen verandert dat beeld en valt regen. Ook in het paasweekend kan onder andere in Duitsland nog wat regen vallen, maar elders is het zo goed als droog. De temperaturen komen hoger uit en liggen in het paasweekend tussen 12 en 16 graden.

Volgende week is het ronduit wisselvallig op de Britse Eilanden. Bijna dagelijks valt regen of komt het tot buien en in de hogere delen kan soms ook wat sneeuw vallen. De temperatuur komt uit op 11 graden in Schotland en 16 in Londen. Later in de week neemt ook in Scandinavië de wisselvalligheid toe en ook daar valt op hoogte sneeuw.

In Nederland en Duitsland ziet het weerbeeld er volgende week ook wat wisselvalliger uit. Vanaf dinsdag trekken neerslaggebieden vanuit het westen over het land en soms regent het. Toch is het ook vaak droog met geregeld zonneschijn en het is zachter met temperaturen van 14 tot 17 graden.

Zonnig en warm in Spanje en Portugal

In Spanje en Portugal is het volgende week aangenaam vakantieweer. De zon schijnt flink en het blijft op veel plaatsen droog. Later in de week stijgt in Portugal en in het noordwesten van Spanje de kans op een bui. De temperatuur loopt in Barcelona op naar een graad of 20. In Andalusië is het een stuk warmer met maxima van 27 tot 32 graden. Ook in het Portugese Lissabon is het warm met waarden rond 25 graden.

Ook op de Balearen is het prima weer om te vertoeven. De zon schijnt dagelijks flink en het is ongeveer 22 graden op Mallorca en Ibiza. Op de Canarische Eilanden schijnt ook de zon en is het met ongeveer 25 graden wel wat warmer. Let wel goed op de zonkracht, want die is zeer hoog met een UV-index van 9. De huid is na de winter nog bleek en je kan dan ook zo verbranden. Smeer je dan ook goed in.

Flinke buien in Griekenland en Turkije

In Italië is het ook prima vakantieweer volgende week. Na wat wisselvallig weer in het paasweekend is het volgende week droog en vrij zonnig. De temperatuur loopt op naar 20 tot 23 graden. Later in de week stijgt in het noorden de kans op regen en hogerop valt dan sneeuw.

Wisselvallig weer is het in het zuidoosten van Europa. Op de Balkan komt het tot buien en ook in Griekenland en in Turkije is het vaak nat. De temperatuur loopt in Athene op naar een graad of 20. In Turkije komt het dagelijks tot buien en soms regent het stevig door. De temperatuur ligt in Antalya rond 20 graden.

Waar je ook heengaat in Europa. De laatste verwachtingen lees je in het weerbericht Europa.

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht