Opnieuw wisselvallig tijdens Grand Prix van Turkije

06 oktober 2021, 13:45

Terwijl wij in België uitkijken naar een weekend met rustig en droog najaarsweer strijkt de Formule 1 neer in Istanboel voor de Grand Prix van Turkije. Het circuit in de miljoenenstad aan de Bosporus was vorig jaar ook van de partij en toen verliep het raceweekend kletsnat. Is dat dit jaar ook het geval of blijft de coureurs een gigantisch waterballet bespaard?

Het is behoorlijk wisselvallig in het zuidoosten van Europa. Op de Balkan, maar ook in Griekenland en Italië is het ronduit nat met soms een forse wind. Aan het begin van het Grand Prix weekend ontspringt Turkije de dans en de vrij trainingen op Istanbul Park verlopen vrijdag zeer waarschijnlijk nog droog, maar een bui is niet helemaal uitgesloten met die wisselvalligheid relatief dicht in de buurt. Het is wisselend bewolkt en de temperatuur stijgt naar 22 graden.

Grand Prix van Turkije - Weersverwachting Formule 1

Grote kans op regenachtige race

Vanaf vrijdag trekt dat gebied met bewolking en neerslag verder oostwaarts. Zowel zaterdag als zondag kunnen de coureurs in Istanboel met buien te maken krijgen. Soms kan het langere tijd aaneengesloten regenen wanneer de buien langzaam verplaatsen. Een herhaling van de verregende race van vorig jaar behoort dus tot de mogelijkheden. Toen was het glibberen en glijden geblazen over het nieuwe asfalt van het circuit. Het asfalt is inmiddels aangepast wat goed nieuws is voor de teams met deze weersverwachting. Door de regen valt de temperatuur ook iets lager uit met maxima rond 21 graden en dat is aan de frisse kant voor Turkse begrippen.

De buien in Turkije beperken zich tot het noordwesten van het land en het verschil met de Turkse Rivièra is enorm. In deze regio’s stijgt de temperatuur namelijk richting 30 graden en is de zon geregeld te zien.

Hoofdfoto: Getty Images / Red Bull Content Pool / Murad Sezer

Door: Roosmarijn Knol

Reageer via Facebook