Weekverwachting: later in de week zonnig lenteweer

06 mei 2024, 10:30

Weekverwachting
Aangenaam lenteweer. Foto: Anneke Pellikaan

Na een wisselvallige weekstart krijgen we deze week met rustig lenteweer te maken. Dinsdagochtend valt nog wat regen, maar vanaf woensdag komt de zon vaker tevoorschijn. De temperatuur zet een stijging in, en in het weekend kan het kwik dan boven 20 graden uitkomen.

De week is begonnen met een buiig regengebied dat vanaf Frankrijk over het land trekt. In de loop van de dag trekken de buien noordwaarts en wordt het geleidelijk op meer plaatsen droog. Tijdens de buien ligt de middagtemperatuur rond een graad of 15.

Voor alle details over het weer vanavond en vannacht kun je terecht in ons uitgebreide weerbericht.

Vrij veel bewolking met soms een spatje regen

Dinsdagochtend zijn er vrij veel wolkenvelden en valt af en toe wat regen. In de loop van de middag neemt de bewolking geleidelijk af. De maxima komen dan uit op zo’n 16 graden. Aan de kust is het iets koeler en wordt het 14 graden. De wind waait zwak tot matig uit het noorden.

Ook woensdag zijn er vrij veel wolkenvelden en vaak breekt de zon daar niet doorheen. Een spatje regen uit dikke bewolking is niet uitgesloten, maar het grootste deel van de dag blijft het droog. Het wordt 14 tot 18 graden.

Temperatuurstijging

De tweede helft van de week krijgen we met rustig lenteweer te maken. Er zijn wolkenvelden, maar we krijgen de zon ook geregeld te zien. Daarbij komen de maxima dagelijks iets hoger uit: donderdag wordt het 15 tot 18 graden en aan het einde van de week is het in het binnenland 19 tot 21 graden. Aan de kust is het dan een graad of 16. Daarmee is het vaak heerlijk lenteweer.

Verena Mülder

Verena Mülder

Assistent-meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht