Meteovista
Meteovista
  Herfst

  Weekendweerbericht: wisselvallig en vrij koud

  Aangemaakt: 08 okt 2020, 12:38 uur

  Het wisselvallige weer weet van geen wijken. Komend weekend zit droog herfstweer er dus niet in en moeten we rekening houden met buien. Het worden geen heftige buien met stortregen en zware windstoten. Toch is het raadzaam om de radar in de gaten te houden, want het wordt kouder dan normaal. De middagtemperatuur ligt op veel plaatsen tussen 11 en 13 graden. Tijdens buien is het nog kouder.

  Zaterdag stijgt de temperatuur naar 11-12 graden en daarmee is het enkele graden kouder dan normaal. Aan de kust en lokaal in het binnenland kan het nog net 13 graden worden. In de vroege ochtend is het een graad of 7 en bij deze waarde is het best lekker om een winterjas te dragen. Het is gelukkig niet heel somber weer. Behalve stapelwolken en enkele buien is er tussendoor ook wat ruimte voor de zon. Tijdens buien is het enkele graden kouder. Daarbij kan ook hagel voorkomen of een enkele donderslag.

  Zondag biedt ons niet veel beter weer. ’s Ochtends vroeg is het met 5 tot 7 graden nog wat kouder en in de Oostkantons kan de temperatuur in de nachtelijke uren tot dicht bij het vriespunt dalen. Aan de grond wordt vorst verwacht. Het oosten maakt een redelijke kans op een droge start en daarbij kan de zon af en toe schijnen. In het westen komen buien voor en de kans op buien neemt daarna geleidelijk toe. In de middag wordt het opnieuw zo’n 12 graden in het binnenland en 13 aan de kust. Er staat een matige westen- tot noordwestenwind. Aan de kust is de wind vrij krachtig.

  Foto: ANP / Merlin Daleman

  Door: Matthijs van der Linden