Mogelijk onweersbuien bij GP Brazilië

08 november 2022, 09:05

Verstappen tijdens de GP van Saoedi-Arabië. Foto: Clive Mason/ /Getty images via redbullcontentpool.com

Met maxima tussen 25 en 30 graden, vaak zon, stapelwolken en kans op onweersbuien wordt het een zomers F1 raceweekend. Wanneer de buienkansen het grootst zijn lees je in deze Formule-1 weersverwachting.

De komende dagen wordt het warmer in São Paulo. Deze dinsdag wordt het maximaal zo’n 21 graden, maar vanaf donderdag ligt de middagtemperatuur op 25 graden of meer. Tot en met donderdag is het droog, vanaf vrijdag is dagelijks kans op buien.

Het tijdsverschil tussen São Paulo en ons land is vier uur. De trainingen en races vinden daar plaats in de middag. Voor onze tijd zijn de twee vrije trainingen aan het einde van de middag. De kwalificatie, de sprintrace en de race op zondag zijn allen in de eerste helft van de avond.

weer-gp-brazilie-mv-2022

Vrijdag grootste buienkans, maar ook kans op een natte race op zondag

Op alle drie de dagen is kans op enkele regen- en onweersbuien. In het algemeen zullen de ochtenden en de start van de middag in São Paulo droog verlopen. In de loop van de middag neemt de kans dat stapelwolken uitgroeien tot buien toe. Daarbij is de buienkans vrijdag het grootst en zaterdag het kleinst. Zondag zit er wat dat betreft tussenin.

Kortom: de kans op een (deels) natte kwalificatie is behoorlijk groot. De sprintrace op zaterdag verloopt waarschijnlijk, maar niet helemaal zeker, droog. En tijdens de race op zondag is kans op buien, maar de kans dat de race droog verloopt is ook zeker aanwezig.

Hoge zonkracht

In São Paulo is de zonkracht in deze tijd van het jaar heel hoog. Midden op de dag kan de zon met UV-index 10 schijnen. Het publiek zal dus niet alleen soms een paraplu kunnen gebruiken, maar ook het gebruik van zonnebrandcrème is sterk aan te raden.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht