Meteovista
Meteovista
  lekkerweerb-as-davit85

  Weekend met veel zon en 18-22 graden

  Aangemaakt: 09 jul 2020, 12:59 uur

  Komend weekend wordt het aangenaam zomerweer. Op beide dagen schijnt de zon vaak. Zaterdag komt mogelijk in de Kempen nog een lokaal buitje voor, zondag blijft het overal droog. De maxima liggen rond 20 graden. In de nachten koelt het flink af. Lokale vorst aan de grond is mogelijk. 

  Morgen start bewolkt en buiig. In de loop van de namiddag wordt het vanaf het westen droger en breekt de zon door. Er waait een matige, aan zee vrij krachtige, wind die van zuidwest naar noordwest draait. Het wordt 17 graden aan de kust tot 20 graden in Limburg. De wind maakt het fris, vooral in de kustregio.

  Morgenavond zijn er brede opklaringen en in de nacht naar zaterdag koelt het af naar 9-11 graden in het westen en 5-9 graden in het binnenland. In de Kempen en de Ardennen kan het aan de grond zelfs afkoelen tot dicht bij het vriespunt.

  Zaterdag regelmatig zon, de Kempen een buitje

  De eerste weekenddag start droog en wisselend bewolkt met op de meeste plaatsen veel zonneschijn. In de namiddag is er een kleine kans op een lichte bui, vooral in Limburg. In de westelijke helft van het land verloopt de namiddag ronduit zonnig. In Limburg en de Ardennen is het veelal half bewolkt met flinke stapelwolken. Het wordt 17 graden in de Ardennen, 18-19 graden in West-Vlaanderen en 20-21 graden in de rest van het land. De wind is matig en waait uit het westen tot noordwesten.

  Zaterdagavond is het overal droog en de nacht naar zondag verloopt ongeveer even koud als de nacht ervoor. Vooral in de Ardennen is kans op vorst aan de grond.

  Zondag heerlijk zomerweer

  Op de tweede weekenddag blijft het overal droog. Het is daarbij zonnig met wat vriendelijke stapelwolken. De zonkracht, als er geen wolk voor de zon hangt, is tussen 12:00 en 15:00 uur 7. Dit betekent dat een onbeschermde huid al in 15 minuten kan verbranden.

  De nacht naar maandag is nog een koude met minima van 5-10 graden en in de Ardennen lokaal vorst aan de grond.

  Volgende week 22-25 graden

  Volgende week wordt het warmer met 22 graden aan zee tot 25 graden in het centrum en de Kempen. Ook in de nachten koelt het minder ver af met minima rond 12 graden. Maandag wordt een zonnige dag. De dagen daarna blijft er regelmatig ruimte voor de zon, maar is ook een bui mogelijk.

  Lees ook het meest uitgebreide weerbericht van België.

  Foto: Adobe Stock / davit85

  Door: Johnny Willemsen