Versla de wintertijd met deze drie tips

27 oktober 2022, 10:30

Slapende vrouw

Op zondag 30 oktober gaat de wintertijd in. Wat betekent dat de donkere dagen hun intrede doen, of je het nu leuk vindt of niet. Heb jij nou ook altijd moeite met in ’t nieuwe ritme komen? Slaapadviseur Sanne van Beter Bed deelt drie tips met je. Met deze tips zit jij in no time in de wintertijdmodus.

Wanneer gaat de wintertijd in?

Zoals gezegd gaat ieder najaar de wintertijd in en zondag 30 oktober is het weer zover. Om 3 uur ‘s nachts zal de klok terugslaan naar 2 uur ‘s nachts. Dat betekent een uur extra slaap. Yes!

Waarom verzetten we de klok?

De winter- en zomertijd is ooit ingevoerd om meer daglicht op te doen én energie te besparen. Dat laatste kunnen we in deze tijden wel gebruiken. Ook een goede tip: verwarming lager, elektrische deken aan. Met de knusse, donkere avonden duik jij lekker vroeg je warme bed in.

3x tips voor het verzetten van de klok naar wintertijd:

campaign_tip

Cold turkey aan de wintertijden

Waar bij de overgang van winter- naar zomertijd geleidelijke aanpassingen werken, is dat andersom niet zo. Op de wintertijd kun je je nauwelijks voorbereiden. Het beste werkt om gelijk te leven naar de nieuwe klok. Dat betekent: ontbijten, lunchen en dineren op je gebruikelijke tijden. Ook je bedtijd verandert niet. Zo loopt je inwendige klok, die ook beïnvloed wordt door je spijsverteringsstelsel, zo snel mogelijk gelijk met je horloge.

campaign_tip

Geniet van de donkere avonden

Sommige mensen genieten van de lange avonden met kaarsen en dekens op de bank. Vind je het deprimerend dat het ‘s avonds sneller donker is? Maak dan gebruik van handige verlichting zoals Philips Hue of een Wake-Up Light. Dankzij de timers kan dit ervoor zorgen dat je je minder depri voelt.

campaign_tip

Geniet van dat extra uurtje slaap

In het najaar gaat de klok naar achteren, wat betekent dat je een uur langer in bed kunt blijven liggen. Of gebruik dat extra uurtje in de ochtend om productief bezig te gaan zoals met ochtendyoga of een lange wandeling met de hond. Grijp je kans!

Ook een troost: De omschakeling van zomer- naar wintertijd wordt over het algemeen makkelijker gevonden dan andersom. We spreken je dus in het voorjaar weer ;-)

Redactie

Redactie

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht