België

Pollendruk blijft hoog

De kans op hooikoortsklachten is deze tijd van het jaar groot. Er zijn wel veel wollenvelden, maar omdat het op de meeste plaatsen droog is moeten we rekening houden met een stijgende pollendruk. Komende week kunnen we zonniger en warmer weer verwachten. Daarbij zullen de grassen veel pollen verspreiden.

Er is vrij veel bewolking, maar omdat er maar weinig buien voorkomen is de kans op hooikoortsklachten groot. De enkele lichte bui die valt, brengt maar tijdelijke verlichting. Wanneer de bui voorbij is, wordt al gauw pollen uit de omgeving aangevoerd en neemt de pollendruk snel toe. Vanaf dinsdag wordt het zonniger en warmer en staat de natuur in volle bloei. Daarmee stijgt de kans op klachten. Dicht bij zee is de lucht door een aanlandige wind wat schoner.

Vooral grassen zorgen in deze tijd van het jaar voor overlast. Veel hooikoortspatiënten zijn gevoelig voor het zeer sterk allergene pollen van deze planten. Ook kruiden zoals brandnetel, weegbree en zuring kunnen klachten veroorzaken. Doordat het weerbeeld afgelopen maanden uitzonderlijk groeizaam was (extreem warm, zeer zonnig en vrij droog met soms een plensbui), is het hooikoortsseizoen dit jaar zwaarder dan normaal.
 

Verberg

Activiteitenweer België

Gezondheidsweer België

Meer opties en vergroten

Bomen

Grassen

Kruiden

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.