Activiteitenweer Macedonië

Gezondheidsweer Macedonië

Het klimaat in Macedonië

De republiek Macedonië heeft een gematigd landklimaat. Dat betekent flinke temperatuurverschillen tussen zomer en winter. In de zomer wordt het gemiddeld 30°C, met uitschieters in het zuiden naar 40°C. ‘s Winters wordt het in de dalen, zoals bijvoorbeeld in de hoofdstad Skopje, maximaal 5°C. 's Nachts vriest het licht. Macedonië is erg bergachtig. In de bergen is het uiteraard kouder en ligt er 's winters ook een dik pak sneeuw. Hier en daar wordt aan wintersport gedaan. Juni tot en met september zijn droog en erg zonnig.

Het wintersport klimaat in Macedonië

Macedonië heeft een landklimaat. De winters zijn er koud en droog. In Januari ligt de gemiddelde maximumtemperatuur rond 4 graden boven nul. De gemiddelde minimumtemperatuur is ongeveer 5 graden onder het vriespunt. De eerste sneeuw valt in november en in april smelt het laatste beetje. Het land is bergachtig, waardoor er voldoende gelegenheid is om te skiën. In het skidorp Popova Shapka zijn de meeste en langste pistes aanwezig. Het skidorp ligt op 1100 meter hoogte. Het hoogstgelegen skidorp is Oteshevo op 1400 meter. De hoogste berg is de Golem Korab (2754m) in het uiterste noordwesten.
Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.