F1 in Brazilië: vrijdag onweersbuien, zondag zonnig

01 november 2023, 13:00

Sport
Max Verstappen in Monaco. Foto: Mark Thompson/Getty Images via Redbullcontentpool

Komend weekend vindt de Formule 1 Grand Prix van Brazilië plaats. Tijdens de training en kwalificatie op vrijdag is grote kans op regen- en onweersbuien. De race op zondag verloopt droog en zonnig.

Het GP-weekend in op het Autódromo José Carlos Pace in São Paulo is een weekend met Sprint shootout en Sprintrace. Hierdoor is er maar één gewone trainingssessie op vrijdag en volgt later op vrijdag al de kwalificatie.

Vrijdag buien

Vrijdag is het drukkend warm met een maximumtemperatuur van 30 graden. Ook staan er regen- en onweersbuien op het menu die zowel tijdens de training als kwalificatie wisselende omstandigheden kunnen veroorzaken.

MV Weerbericht Racingnews365-3daagse Brazilie

Zaterdag waarschijnlijk droog

Op zaterdag is nog een laatste bui mogelijk in de (vroege) ochtend. De sprint shootout start om 11:00 uur lokale tijd (15:00 uur Nederlandse tijd). De kans dat dit met nog deels natte omstandigheden begint is klein, maar uitgesloten is het niet. Tijdens de sprintrace later in de middag (19:30 uur Nederlandse tijd) is het droog en circa 26 graden.

Zondag zonnig

Zondag is de minst warme dag van de het GP-weekend met in de middag een graad of 22. Het weerbeeld is droog en zonnig, waardoor de temperatuur van het asfalt een stuk hoger zal zijn. Voor het aanwezige publiek zijn het prima omstandigheden. De zon is wel fel met zonkracht 9. Zonder zonnebrandcrème kan je binnen 10 minuten verbranden.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht