Dit is de kans op aangenaam weer in het paasweekend

01 april 2023, 10:06

Het is weer bijna Pasen. Foto: Margreet van Vianen

De paasvakantie is begonnen en volgend weekend is het Pasen. In dat weekend trek je er waarschijnlijk graag op uit om te wandelen of fietsen in de natuur, of om lekker te tuinieren. Werkt het weer ook mee? Je leest het in deze eerste paasverwachting.

Op deze zaterdag is het bewolkt en valt periodiek regen. De zon krijgen we niet te zien en het weer doet zeker niet aan lente denken. De details voor het weer vandaag lees je in het weerbericht. Vanaf morgen is het droog en breekt de zon goed door. Wel is het koud met in de nachten lichte vorst en overdag temperaturen van 5 graden in Hoog-België en 9 in Vlaanderen. De noordoostenwind maakt het de eerste dagen nog kouder, maar geleidelijk neemt de wind in kracht af en dot het in de zon voorjaarsachtig aan.

Rond donderdag stijgt de kans op wat lichte regen of een bui en krijgen we de zon minder vaak te zien. Vanaf Goede Vrijdag breekt de zon steeds vaker door. De kans op droge paasdagen is momenteel 80%.

Kans op warmere Pasen (iets) groter

Wat nog wel enigszins onzeker is hoe warm de aangevoerde lucht is. De kans dat het (iets) warmer is dan normaal is ongeveer 60%. Dan moet je denken aan waarden tussen 10 graden in Hoog-België en 15 in Vlaanderen. Er zijn ook berekeningen met waarden boven 15 graden, maar de kans daarop is wel wat kleiner.

Omdat Pasen nog een week vooruit is moeten we ook rekening houden met wat kouder weer. De kans daarop is momenteel zo’n 40%. In het koudere scenario krijgen we ook met meer bewolking te maken. De kans op aangename Pasen is dus net wat groter dan koude paasdagen. In de loop van de week komen we met een nieuwe paasverwachting.

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht