Weekendweer: zonnig en vrij warm

01 juni 2023, 13:30

Foto: Nel van Es

We hebben al een tijdje te maken met een droog en vrij zonnig weertype. Ook dit weekend kunnen we op veel zonneschijn rekenen. De meteorologische zomer gaat dus zonnig van start, maar krijgen we dit weekend ook met zomerse temperaturen te maken?

De aanloop naar het weekend verloopt vrij zonnig en droog. Deze vrijdag zijn de temperatuurverschillen nog vrij groot, zo wordt het deze vrijdag 14 graden aan de kust tot lokaal 20 graden verder landinwaarts. Blijf op de hoogte van de weerdetails in jouw omgeving met het uitgebreide weerbericht van België.

Vrij warm weekend

Dit weekend is veel ruimte voor de zon. Zaterdag ontstaan enkele vriendelijke stapelwolken en verschijnen lokaal ook sluierwolken, maar hier ondervindt de zon weinig hinder van. De temperatuur stijgt naar 18 graden aan de stranden tot 24 graden verder landinwaarts. Lokaal kan een zomerse 25 graden worden gehaald. Er staat een matige en vlak aan zee vrij krachtige noordoostenwind.

Zaterdagavond schijnt de zon nog een tijdje en neemt de wind geleidelijk in kracht af. Hiermee is het prima weer om je barbecue aan te steken.

Zondag verloopt zonovergoten bij maxima tussen 17 en 23 graden. Er staat een overwegend matige en aan zee soms vrij krachtige noordoostenwind. Met deze weersomstandigheden is het heerlijk weer om eropuit te trekken.

Dit weekend is het prima weer voor buitenactiviteiten, foto: Ria de Wit
Dit weekend is het prima weer voor buitenactiviteiten, foto: Ria de Wit

Hoge zonkracht

Het is dit weekend heerlijk weer voor een fietstocht of andere buitenbezigheden. Ben jij van plan om langere tijd buiten door te brengen? Smeer je dan goed in want de zon is met zonkracht 6-7 erg fel. Een onbeschermde huid kan al binnen 10-25 minuten verbranden.

Lees ook: dit is de kracht van de zon

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht