Weekweerbericht: hoe warm wordt het deze week?

01 augustus 2022, 11:50

Drukte op de stranden, foto: Gieny Westra

De zomervakanties zijn in volle gang. De vakantiegangers in eigen land kunnen deze week rekenen op warm zomerweer. De week gaat met vrij normale waarden van start, maar de komende dagen loopt de temperatuur flink op. Hoe warm het precies wordt en hoe lang we met warm zomerweer te maken krijgen lees je in deze weekverwachting.

Na een overwegend bewolkte start van de week klaart het vanaf het westen op en wordt het overal droog. Bij een zwakke tot matige noordwestenwind wordt het 21 tot 26 graden. Deze waarden zijn vrij gebruikelijk voor deze tijd van het jaar.

Warm zomerweer op komst

Vanaf dinsdag brengt een zuidwestenwind warme lucht naar onze omgeving. Dinsdag wordt het zo’n 25 graden aan de stranden tot 28 of 29 graden landinwaarts. Op een enkele plek kan de thermometer al een tropische 30 graden aangeven. Er is een afwisseling van sluierwolken en zonnige perioden. Het blijft droog en met deze weersomstandigheden is het heerlijk buitenweer.

Regionaal tropisch

Woensdag wordt de warmste dag van de week. De zon schijnt flink en de temperatuur stijgt naar 26 graden vlak aan zee tot 32 of 33 graden in het binnenland. De hoogste waarden worden verwacht in provincie Limburg. De thermometer kan hier mogelijk 34 graden aantikken. Voor de strandliefhebbers is het goed toeven, smeer je wel goed in als je van plan bent enige tijd in de zon door te brengen.

Tijdens de avond is het nog lang warm. In de nacht naar donderdag koelt het niet verder af dan 16 tot 21 graden. Op de plaatsen waar de temperatuur niet onder de 20 graden komt kunnen we spreken van een tropennacht.

Zomerse omstandigheden in Dinant, foto: AdobeStock / cityfoto24
Zomerse omstandigheden in Dinant, foto: AdobeStock / cityfoto24

Broeierig, later regen- en onweersbuien

Donderdag gaat eerst nog vrij zonnig van start, maar gedurende de dag neemt de bewolking toe. Later trekken enkele (stevige) regen- en onweersbuien over het land en wordt de hitte verdreven. Voor de buien uit wordt het nog 23 tot 29 graden. Doordat de luchtvochtigheidsgraad hoog is kan het drukkend warm aanvoelen.

Aangenaam zomerweer

Vanaf vrijdag draait de wind naar een noordelijke richting waardoor lucht vanaf een relatief koele Noordzee naar ons land wordt gevoerd. De maxima komen zowel zaterdag als zondag uit op 21 tot 24 graden. Beide dagen blijft het droog met flink wat ruimte voor de zon. Ondanks dat de temperatuur een stuk lager uitkomt dan voorgaande dagen is het heerlijk zomerweer.

Met het uitgebreide weerbericht van België blijf je altijd op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen.

Author Image

Floris Lafeber

Assistent-meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht