Het weer tijdens de GP van Brazilië

10 november 2021, 14:00

Buitenland
formule 1 f1 max verstappen

Vorig weekend troefde Max Verstappen zijn rivaal Lewis Hamilton af door de race in Mexico te winnen. Toen was het droog en vrij zonnig bij maximaal 24 graden. Op vrijdag is het weerbeeld anders dan op zaterdag en zondag. Waarschijnlijk zijn de regenbanden op vrijdag nodig, maar in het weekend blijft het droog.

Met dit jaar nog vier races te gaan in de Formule 1 klasse en Max Verstappen op het moment als leider zijn het spannende tijden voor de zowel de coureurs als de liefhebbers. Kan Max Verstappen zijn voorsprong in het kampioenschap van de Formule 1 behouden en wat voor weer wordt het in Brazilië?

Kans op een bui

De GP van Brazilië vindt plaats in de stad São Paolo op het Autodromo Jose Carlos Pace Interlagos. De racebaan in Brazilië wordt gekenmerkt door bijzondere hoogteverschillen want het rechte eind van start/finish ligt enkele tientallen meters boven het gedeelte waar de coureurs hun tweede sector afwerken. Ook worden lange, snelle curves kortstondig afgewisseld met enkele listige, langzame bochten.

weersverwachting São Paolo
weersverwachting São Paolo

Tijdens de kwalificaties van aanstaande vrijdag zijn de condities totaal anders dan in Mexico. Een matige zuidoostenwind blaast namelijk veel bewolking en enkele buien over São Paolo. Regenbanden zijn dus waarschijnlijk nodig en met hooguit 18 graden zorgt de temperatuur voor minder grip.

Waarschijnlijk een droog weekend

Zaterdag en zondag blijft het vrijwel droog in São Paolo. Een enkele bui is op zaterdag echter niet geheel uit te sluiten, maar waarschijnlijk blijven de buien tijdens de half uur lange race om de poleposition weg van het Autodromo.

Tijdens de Grand Prix van Brazilië die om 18:00 uur Nederlandse tijd van start gaat, is het droog en schijnt de zon geregeld zon. Met maxima van 25 graden is er meer grip met de banden dan op vrijdag.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

Hoofdfoto: Bryn Lennon / Getty Images for Red Bull Racing / redbullcontentpool.com

Author Image

Diana Woei

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Buitenland-nieuws

Meer Buitenland-nieuws next-arrow-blue

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht