Meteovista
Meteovista

  Vakantieweerbericht: wisselvallig zomerweer

  Aangemaakt: 11 jul 2019, 15:29 uur

  Vakantiegangers in België moeten geduld hebben voor zonnig en zomers warm zomerweer. De eerste dagen komt het tot buien met landinwaarts kans op onweer. Vanaf zondag is het een aantal dagen droog met geregeld zon, maar door een noordwestenwind is het aanvankelijk wel vrij fris. Pas vanaf woensdag wordt het warmer en keert het zomergevoel terug.

  Vakantiegangers in eigen land krijgen de eerste dagen wisselvallig zomerweer. Tot en met zaterdag komt het regelmatig tot buien en in het oosten is daarbij onweer mogelijk. In het westen valt het met de buiigheid mee en schijnt vaker de zon.

  De temperatuur stijgt vrijdag naar 20 graden aan zee en naar 22-24 graden in het centrum. Zaterdag zijn de maxima met 19-22 graden wat lager. In de Ardennen en Hoge Venen wordt het dan niet warmer dan 17-18 graden.

  Overwegend droog vanaf zondag

  Vanaf zondag zijn de neerslagkansen klein. Aanvankelijk is het, door een frisse noordwestenwind, nog aan de koele kant met 19-21 graden, maar halverwege de week wordt het wat warmer. Aan zee en in de hogere delen kan het vanaf woensdag 21-22 graden worden, elders zijn maxima van 24-26 graden mogelijk. Wel neemt dan de buienkans weer toe.

  Foto: Ben Saanen

  Door: Rico Schroder