Meteovista
Meteovista
  Wandelen in zalig najaarsweer Mya Verleye

  Nazomerweer start deze namiddag

  Aangemaakt: 13 sep 2019, 07:07 uur

  In de namiddag breekt vanaf het noordwesten steeds vaker de zon door. Met 19-21 graden in Vlaanderen is het dan al een beetje nazomer. Morgen wordt het 20 graden in de Ardennen tot 23 graden langs de Franse grens en in Limburg. Zondag kan het lokaal 25 graden worden. Begin volgende week is kans op regen en wordt het koeler, maar er is kans dat het daarna terug nazomer wordt.

  Na een ochtend met veel wolken en landinwaarts regionaal wat regen is er deze namiddag al een vleugje nazomer. Vanaf het noordwesten breekt de zon door en de temperatuur stijgt naar 20 graden. In het zuiden en zuidoosten breekt de bewolking pas aan het einde van de namiddag of pas vanavond.

  Mooie zonsondergang, vannacht kans op mist

  Vanavond is het licht bewolkt en kan rond 20:00 uur worden genoten van een fraaie zonsondergang. In de nacht kan regionaal mist ontstaan.

  Zaterdag start op sommige plekken grijs vanwege de mist. In de Ardennen kan de mist regionaal tot een uur of 10:00 aanwezig blijven. De rest van de dag is het overal volop zonnig. Het wordt 20 graden in de Oostkantons, 21 graden aan zee en 22-23 graden in de rest van het land. Er is weinig wind en dat maakt het zeer aangenaam buiten.

  Zondag wordt het nog een paar graden warmer met 22 graden aan zee tot 24 in het centrum. Mogelijk wordt het in Limburg en langs de Franse grens lokaal zomers warm met 25 graden. Het is volop zonnig. In de loop van de namiddag verschijnt wat hoge bewolking. De wind is zwak of matig van kracht en waait uit het zuidwesten tot westen.

  Maandag regen, later weer nazomer?

  Voor maandag staat wat regen op het programma. Koud is het niet met maxima van 18-21 graden. Ook dinsdag is er veel bewolking en kans op enkele buien. Het wordt 15-18 graden.

  Daarna neemt de kans op een droog weertype weer toe en ook het aandeel zon lijkt later in de week flink toe te nemen. Er is wel een flinke spreiding in de temperatuurverwachting. Zo is er kans op warm nazomerweer met maxima van ruim 20 graden, maar ook kans op middagtemperaturen rond 16 graden. In dit laatste scenario kan het tot nachtvorst komen.

  Foto: Mya Verleye

  Door: Johnny Willemsen