Zonovergoten raceweekend op het circuit van Silverstone

14 juli 2021, 13:20

Het iconische circuit van Silverstone is dit weekend het toneel van de tiende race van het Formule 1-seizoen. Waar de Britse zomers ronduit wisselvallig kunnen verlopen, is daar dit weekend absoluut geen sprake van. In dit artikel lees je wat de coureurs en toeschouwers kunnen verwachten tijdens de GP van Groot-Brittannië.

Qua weer is er komend weekend geen vuiltje aan de lucht op het circuit van Silverstone, want er staan een paar prachtige zomerdagen op het programma voor grote delen van Groot-Brittannië. De eerste vrije training en kwalificatie op vrijdag verlopen droog en flink zonnig met ongeveer 25 graden. Dat weerbeeld verandert nauwelijks tijdens het weekend, alleen de temperatuur valt nog een stukje hoger uit.

Sprinten naar poleposition tijdens zonnige zaterdag

De kwalificatie op vrijdag bepaalt de startvolgorde van de coureurs op zaterdag tijdens de sprintrace. Deze sprintrace zal uitmaken wie zondag op poleposition mag starten. Het is de eerste keer dat de startvolgorde van de Formule 1 op deze manier wordt uitgemaakt. Zondag tijdens de race, die in België tussen 16 en 18 uur te zien zal zijn, komt de temperatuur ruim boven 25 graden uit. Omdat de luchtvochtigheid laag is voelt het niet benauwd aan. In de volle zon kan het asfalt op het circuit behoorlijk heet worden en dat zal de slijtage van de banden beïnvloeden.

Volop ambiance met gevulde tribunes

Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië zullen de tribunes volledig gevuld zijn met toeschouwers die gevaccineerd zijn of een negatieve test kunnen laten zien. Het is namelijk onderdeel van een onderzoeksprogramma voor grootschalige evenementen van de Britse regering, waardoor de maximale capaciteit van 150.000 plaatsen benut kan worden. Een petje en zonnebrandcrème is komend weekend een must voor de fans en crew, want met zonkracht 7-8 kan een onbeschermde huid al binnen en half uur verbranden.

Foto: Bryn Lennon / Getty Images via Redbullcontentpool

Door: Roosmarijn Knol

Reageer via Facebook