Weekverwachting: in de loop van de week steeds warmer

15 mei 2023, 14:50

Weekverwachting
Later in de week is het heerlijk weer om eropuit te trekken. Foto: AdobeStock / Agathe Houdayer

De eerste dagen van de week verlopen ronduit koud met maximaal 15 graden op dinsdag en woensdag. Vanaf donderdag draait de wind naar het noordoosten en loopt de temperatuur flink op. Hoe warm het precies wordt en het weerbeeld hierbij lees je in deze weekverwachting.

Een stevige noordwestenwind zorgt voor aanvoer van koude lucht naar ons land. Hierdoor verlopen de eerste dagen van de week vrij koud. Wel blijft het deze dagen op veel plaatsen droog met flink wat ruimte voor de zon.

Dinsdag en woensdag laat het weerbeeld een afwisseling van stapelwolken en zonnige perioden zien. De meeste zon is weggelegd voor het westen van het land. Dinsdag is landinwaarts lokaal een bui mogelijk, maar woensdag blijft het overal droog. Beide dagen wordt het 13 tot 15 graden. Ter vergelijking: middagwaarden van 15 tot 20 graden zijn gebruikelijk voor mei.

Oplopende temperaturen

Donderdag is er een afwisseling van zonnige perioden, stapelwolken en sluierwolken. De maximumtemperatuur komt uit op 14 tot 17 graden en komt daarmee iets hoger uit dan dinsdag en woensdag.

Vanaf vrijdag: steeds warmer, krachtige zon

De noordoostenwind blaast warme lucht naar onze omgeving met een temperatuurstijging als gevolg. Vrijdag komen de maxima tussen 14 en 20 graden uit. Komend weekend kan het lokaal 22 graden worden. Daarbij is veel ruimte voor de zon, slechts af en toe zijn sluierwolken zichtbaar.

Foto: AdobeStock / slawavorster
Foto: AdobeStock / slawavorster

Lees ook: de kracht van de zon

Met deze weersomstandigheden is het heerlijk weer voor buitenactiviteiten. Ben je van plan langere tijd buiten door te brengen? Smeer je dan goed in want de zon is met zonkracht 6 erg fel. Een onbeschermde huid kan al binnen 15-30 minuten kan verbranden.

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht