Eerste GP F1 race 2022 start in Bahrein met veel wind

16 maart 2022, 14:00

Buitenland
formule 1 f1 max verstappen

Het raceseizoen start komend weekend in het woestijnstaatje Bahrein. Het blijft zoals gewoonlijk droog. Het waait wel fors daardoor kan woestijnzand in de lucht aanwezig zijn.

Sinds lange tijd staat het eiland Bahrein in het Midden-Oosten op de Formule 1 kalender. Vorig jaar streden Max Verstappen en Lewis Hamilton om de eerste plaats. De Brit won, maar Max Verstappen volgde hem op de voet.

Oplopende temperatuur

Aanstaande vrijdag vinden de eerste twee vrije trainingen plaats onder droge omstandigheden. De maximumtemperatuur ligt rond 19 graden, daarbij waait wel een krachtige noordwestenwind. Als op zaterdag om 16:00 uur Belgische tijd de belangrijke kwalificatie begint, is het wederom droog. Wel is het met een maximumtemperatuur van 22 graden iets warmer. Nog steeds staat er een stevige wind.

Tijdens de race waait mogelijk woestijnzand op

De GP van Bahrein zal op zondag 22 maart 2022 om 17:00 uur Belgische tijd van start gaan. Tijdens de start is het nog licht, maar de finish vindt plaats als de zon al onder is. Echter veel lampen zorgen voor kunstlicht en leiden de coureurs over een fel verlicht circuit. De noordwestenwind is iets in kracht afgenomen, maar kan wel woestijnzand aanvoeren. De temperatuur ligt bij de start rond 23 graden en daalt langzaam gedurende de race naar 20 graden.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

Hoofdfoto: Redbullcontentpool.com

Author Image

Diana Woei

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Buitenland-nieuws

Meer Buitenland-nieuws next-arrow-blue

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht