Meteovista
Meteovista

  Overwegend droog tijdens Ronde van Vlaanderen

  Aangemaakt: 17 okt 2020, 15:47 uur
  Dit keer vindt de Ronde van Vlaanderen plaats in de herfst. Aan de temperatuur is dit goed te merken. ‘Vlaanderens Mooiste’ start deze zondag in Antwerpen om 9:45 uur. De vrouwenwedstrijd start in Oudenaarde om 13:45 uur. Het ziet er naar uit dat ‘De Ronde’ overwegend droog zal verlopen, al is een licht buitje niet helemaal uitgesloten. Af en toe schijnt de zon en is het prima fietsweer.
  Bij de start in
  is het droog met wolkenvelden en zonneschijn. Met een graad of 7 aan de start is het wel aan de koude kant.
  Onderweg blijft het weerbeeld vergelijkbaar als aan de start. Bewolking overheerst, maar de kans op een bui is erg klein. De temperatuur loopt geleidelijk op naar 12 graden. Daarmee is het een frisse Ronde van Vlaanderen. De wind zal de koers niet hard maken. Het waait namelijk meest zwak.
  Aan het einde van ‘De Ronde’ blijft het bewolkt en het lijkt erop dat ook de finish zo goed als droog gaat verlopen. Toch is een licht buitje niet helemaal uitgesloten. De eindstreep ligt in Oudenaarde en in het tweede deel van de middag ligt de temperatuur rond 12 graden.
  Ook de vrouwenwedstrijd wordt deze zondag gereden. De wedstrijd begint en eindigt in de plaats Oudenaarde. Ook tijdens deze wedstrijd houden de vrouwen het hoogstwaarschijnlijk droog met maxima van 13 graden.
  Foto: ANP / Bas Czerwinsky

  Door: Floris Lafeber