Zo wisselvallig en koud verloopt het weekend

18 april 2024, 11:50

Weekendverwachting
Wielrennen. Foto: Piet Grim

De afgelopen dagen verliepen ronduit wisselvallig en relatief koud. Kunnen we de komende dagen op wat zon rekenen? Alle details over het weer tijdens het weekend lees je in dit artikel.

We hebben momenteel te maken met een wisselend weertype. Vrijdag is een gure dag met veel buien en een stevige wind. Alles over het weer tot het weekend lees je in onze uitgebreide weersverwachting.

Wisselvallig en relatief koud

Het weerbeeld is deze zaterdag wat wisselvallig, want er is een mix van wolken, buien en zonneschijn. In Hoog-België kunnen enkele buien gepaard gaan met een winters karakter.

Met maximaal 9 of 10 graden blijft het relatief koud voor de tijd van het jaar. Ter vergelijking: middagwaarden rond 15 graden zijn gebruikelijk voor de tweede helft van april. De noordwestenwind is matig boven land en soms vrij krachtig pal aan zee.

In de loop van de namiddag neemt het aantal buien geleidelijk af. Tijdens de avond en nacht naar vrijdag is er een afwisseling van wolken, opklaringen en een enkele bui. Bij een afnemende wind daalt de temperatuur naar 2 graden in het binnenland tot 5 graden aan zee. In de Ardennen kan het tot een graadje vorst komen.

Het zou goed kunnen dat je een regenboog krijgt te zien. Foto: Joël Benamara.
Het zou goed kunnen dat je een regenboog krijgt te zien. Foto: Joël Benamara.

Vergelijkbaar weer op zondag

Ook zondag is er een afwisseling van wolken, zon en enkele buien. Onze regenradar komt dus ook deze dag goed van pas als je van plan bent om naar buiten te gaan.

De kans is dan ook groot dat er tijdens de race van Luik-Bastenaken-Luik enkele buien voorkomen. De supporters van de wielerklassieker doen er dan ook goed aan om een paraplu mee te nemen. Daarnaast komt een dikke jas goed van pas, want tijdens zonnige perioden komt het kwik niet hoger uit dan een graad of 10. De matige noordoostenwind maakt het voor het gevoel nog wat kouder. Pal aan zee kan het af en toe vrij krachtig waaien, windkracht 5.

Na het weekend vaker droog

In de nieuwe week blijft het relatief koud lenteweer met overdag maxima rond 10 graden en tijdens de nachten kan het licht vriezen, vooral in de Ardennen. Het weerbeeld bestaat uit een mix van zon en wolken. Vaak blijft het droog, slechts af en toe kan een bui vallen. Later volgende week gaat de temperatuur waarschijnlijk omhoog.

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht