Weekendweer: wisselend weekend met buien en zon

02 mei 2024, 17:00

Weekendverwachting
Fietsen in de lentezon. Foto: Henk Voermans

Het warme weer laten we achter ons, want komend weekend komt het nog tot 15 tot 18 graden. Voor alle details over het weer lees je in onze uitgebreide verwachting.

De warmte wordt verdreven door stevige regen- en onweersbuien. Er kan veel water in korte tijd vallen met wateroverlast tot gevolg. Alle details hierover en het weerbeeld voor vrijdag lees je in ons uitgebreide weerbericht België.

Zaterdag enkele buien

De eerste dag van het weekend start droog met flink wat ruimte voor de zon. In het zuiden is wat meer bewolking aanwezig. In de loop van de dag wordt het op steeds meer plaatsen bewolkt en stijgt vanaf het zuiden de kans op een bui. Tijdens buien kan het onweren. Het wordt 12 graden in de Ardennen tot 16 of 17 graden elders bij een zwakke tot matige zuidenwind.

Zaterdagavond is het weerbeeld eerst nog wat wisselend, mogelijk klaart het gedurende de avond op. De minima liggen rond 7 graden.

Het is dit weekend heerlijk weer om lekker naar buiten te gaan. Foto: Ab Donker
Het is dit weekend heerlijk weer om lekker naar buiten te gaan. Foto: Ab Donker

Zondag waarschijnlijk vaker droog

Regionaal gaat de dag nevelig van start, maar al snel lost dit op en breekt de zon op verschillende plaatsen door. In de namiddag neemt de bewolking toe en kunnen enkele buien vallen, vooral ’s avonds. Het kwik komt een fractie hoger uit dan op zaterdag met 13 graden in Hoog-België tot 19 graden in de Kempen, Antwerpen en Brussel. Er staat weinig wind.

Daarna: afnemende neerslagkansen

In de nieuwe week blijven de eerste dagen nog enkele buien mogelijk. Daarna lijken de neerslagkansen flink af te nemen en vooral in de tweede helft van de week lijkt het overwegend droog te blijven. De maxima liggen veelal tussen 15 en 20 graden en met een zonnetje erbij is het dan heerlijk voorjaarsweer.

De weersverwachting tijdens Hemelvaartsdag is nog onzeker, maar vooralsnog het lijkt in ieder geval lang droog te blijven met ruimte voor de zon.

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht