Droog weekend met veel bewolking

20 januari 2022, 09:45

Weekendverwachting
Wandelen in de sneeuw in de Ardennen. Foto: Adobe Stock / Eric Gevaert

Dit weekend krijgen we de zon maar weinig te zien. Op een lokaal spatje motregen op zaterdag na is het wel droog. Met maxima van 2 tot 4 graden in de Ardennen en 6 tot 8 graden in Vlaanderen is de temperatuur heel gebruikelijk voor januari. In de hogere delen van de Ardennen ligt een sneeuwdek. 

Met weinig wind en nauwelijks of geen neerslag zijn buitenactiviteiten dit weekend goed mogelijk. In de hogere delen van de Ardennen ligt sneeuw en in de hoogste gebieden zelfs ruim 10 cm. Ook valt deze donderdag nog wat verse sneeuw en dit ligt er dit weekend ook grotendeels nog. Voor liefhebbers van winterweer kan het de moeite lonen om een dagtrip te maken naar de Ardennen.  

Het wordt zaterdag 2 of 3 graden in de Ardennen en 5 tot 7 graden in de rest van het land. De beste kansen op wat zonneschijn zijn voor de Westhoek, maar waarschijnlijk is het wolkendek ook daar zo goed als gesloten. In de loop van de dag kan lokaal wat motregen vallen. De kans hierop is groter in het oosten dan in het westen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De wind is zwak of matig en waait uit het westen.

Grijze zondag

Zondag wordt een grijze dag. In de ochtend kan het regionaal mistig zijn, in de middag is vooral sprake van laaghangende bewolking. Het blijft droog en het wordt 3 of 4 graden in de Ardennen en 6 tot 8 graden in de rest van het land. Het waait nauwelijks.

Aanhoudend rustig 

Het vooruitzicht naar volgende week geeft zeer grote kans op aanhoudend rustig en vrij zacht winterweer. De maxima komen in Vlaanderen uit rond 7 graden en de minima rond een graad of 3. Het weerbeeld bestaat uit veel wolken en af en toe zon. De neerslaghoeveelheden zijn heel beperkt en als er een keer iets valt zal het lichte regen of motregen zijn.

Volg het weer in ons land ook via het weerbericht België.

Foto: Adobe Stock / Eric Gevaert

Author Image

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weekendverwachting-nieuws

Meer Weekendverwachting-nieuws next-arrow-blue

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht