Weekendverwachting: overgang naar zonnig zomerweer

20 juni 2024, 11:40

Weekendverwachting
Foto: Ben Saanen

De weersverwachting voor zaterdag verschilt flink van de weersverwachting voor zondag. Je leest er alles over in dit weekendweerbericht.

Het is wisselvallig juniweer met deze namiddag en avond buien en ook op vrijdag nog een paar buien. De maxima liggen rond 20 graden. Meer details over het weer tot het weekend lees je in ons actuele weerbericht.

Zaterdag: enkele buien, droog tijdens België – Roemenië

De eerste dag van het weekend begint waarschijnlijk in het hele land bewolkt en buiig. Geleidelijk wordt het in het westen droger en in West-Vlaanderen kan al snel de zon geregeld doorbreken. In het oosten duurt het langer voordat het droog wordt en de zon doorbreekt. Er staat een matige westenwind en het wordt 16 tot 20 graden met de laagste maxima in de hoge delen van de Ardennen.

Zaterdagavond, tijdens België – Roemenië, is het waarschijnlijk in heel België droog en op veel plaatsen is het tot zonsondergang zelfs vrij zonnig. Om 21:00 uur is het nog 15 tot 17 graden. Ook in speelstad Keulen is het tijdens de wedstrijd een graad of 17 en waarschijnlijk droog, hoewel een laatste wegtrekkende bui daar wel net nog mogelijk is.

Ook in de nacht naar zondag is het droog met brede opklaringen. De temperatuur zakt naar een graad of 11. Het wordt nevelig en vooral in de Ardense valleien is ook kans op mist.

Zondag: veel zon en hoge zonkracht

De tweede dag van het weekend belooft een geheel droge dag te worden met veel zonneschijn. In de namiddag ontstaan landinwaarts stapelwolken, maar deze wolken zullen niet uitgroeien tot buien. Midden op de dag bereikt de zonkracht UV-Index 7-8. Zonder gebruik van zonnebrandcrème kan je huid al in 10-25 minuten verbranden. De wind is zwak of matig en waait uit het noordwesten of noorden. Het wordt 20 graden direct aan zee en op de Ardense toppen en 21 tot 24 graden elders.

Volgende week zomers

De eerste dagen van volgende week verlopen droog en zonnig. Maandag waait de wind uit het noordoosten en wordt het 21 tot 26 graden. Vanaf dinsdag is de wind meer oostelijk en wordt het nog wat warmer met op grote schaal 25 tot 28 graden en mogelijk lokaal 30 graden.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht