GP-weekend in Italië wisselvallig

20 april 2022, 14:00

Buitenland
Max Verstappen. Foto: Redbullcontentpool.com

Komend weekend staat de Grand Prix van Emilia Romagna in Italië op het programma. Op meerdere dagen worden buien verwacht, mogelijk ook met onweer en dat kan invloed hebben op zowel de kwalificatie (vrijdag) als de race zelf.

Vrijdag wordt waarschijnlijk de natste dag van het raceweekend. Dan ligt een regengebied over de regio van circuit Emilia Romagna en valt mogelijk tussen de 10 en 20 millimeter neerslag. De kwalificatie vindt echter pas in de namiddag plaats en tegen die tijd zou de meeste regen het circuit al verlaten kunnen hebben. Dit is echter nog onzeker. De temperatuur ligt overdag rond 16 graden, maar als het hard regent kan dat tijdelijk iets lager zijn.

Lees alles over de invloed van het weer in de Formule 1.

Weersverwachting Emilia Romagna
Weersverwachting Emilia Romagna

Droger in het weekend

Zaterdag is de langdurige regen naar het oosten weggetrokken, maar een enkele bui is vooral in de middag en avond nog wel mogelijk. Overdag wordt het warmer met maximaal 20 graden en daarbij staat een matige wind uit het zuiden tot zuidwesten.

Zondagochtend neemt vanuit dezelfde richting het risico op enkele buien opnieuw toe. Toch lijken de meeste buien langs de regio te trekken. De kans op een overwegend droge race is op dit moment ongeveer 30%. Tussendoor schijnt ook af en toe de zon en op die momenten stijgt de temperatuur naar een graad of 20. De wind komt dan nog steeds uit het zuiden, is zwak of matig van kracht en vormt verder geen spelbreker.

Author Image

Wouter van Bernebeek

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Buitenland-nieuws

Meer Buitenland-nieuws next-arrow-blue

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht