Dit is het weer bij de wedstrijden van de Rode Duivels

22 november 2022, 11:28

Woensdag is de wedstrijd op het WK tegen Canada Beeld: Adobestock / lunarts_studio

Het WK is al een paar dagen aan de gang en woensdag mogen ook de Rode Duivels eraan beginnen. Om 20:00 uur staat de eerste poulewedstrijd op het programma tegen Canada. In dit artikel vertellen we je wat het weer wordt tijdens deze wedstrijd.

Nadat eerder al Nederland, Engeland en Argentinië aan het WK zijn begonnen staat woensdagavond om 20:00 uur onze wedstrijd tegen Canada op het programma. Terwijl hier in België de bewolking overheerst met vandaag en morgen regen, is het in Qatar helder en warm.

Ondanks dat het november is stijgt de temperatuur dagelijks naar 28 graden. De wedstrijd is om 20:00 uur onze tijd, maar in Qatar is het twee uur later. Daar wordt de match dan ook gespeeld om 22:00 uur. Het is helder en de temperatuur ligt rond 24 graden. Waaien doet het niet of nauwelijks en alles bij elkaar zijn het prima omstandigheden voor een potje voetbal.

Lees hier wat het klimaat is van Qatar

Nagenoeg geen veranderingen

De verwachting tijdens de volgende poulewedstrijden is nagenoeg hetzelfde. Op zondag 27 november is de wedstrijd tegen Marokko om 14:00 uur. In Qatar is het dan 16:00 uur en de temperaturen liggen dan rond 30 graden. De laatste poulewedstrijd is tegen Kroatië op donderdag 1 december. De wedstrijd wordt om 16:00 uur (18:00 uur plaatselijke tijd) gespeeld en dan is het 28 graden. Zoals gewoonlijk is het droog en overdag schijnt de zon flink.

Eigen land naar de dubbele cijfers

In ons eigen land wordt het ook weer zachter met vandaag temperaturen van 4 tot 9 en morgen van 6 tot 12 graden. Vandaag valt af en toe regen en ook morgen krijgen we te maken met regen. Vanaf donderdag is het licht wisselvallig met vaak zon en soms een bui. De temperatuur stijgt in Laag- en Midden-België naar 11 of 12 graden. In Hoog-België is het veelal een graad of 7.

De details voor het weer in eigen land volgt je via het uitgebreide weerbericht.

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht