Weekendverwachting: buien, regen en soms zon

22 februari 2024, 14:20

Weekendverwachting
Ook komend weekend is de paraplu weer nodig. Foto: Willy Bonnink-Naves

Na een zachte periode blijven de maxima dit weekend onder de dubbele cijfers. Het wordt ongeveer 4 graden in de Ardennen en rond 8 graden elders. We houden het dit weekend niet droog. Lees in deze weekendverwachting wanneer je regen kan verwachten.

Wisseling van zon en buien op zaterdag

Aanvankelijk begint het weekend op de meeste plaatsen droog. Vooral in de westelijke helft van het land kan de ochtend zonnig verlopen. Ook in de Ardennen kan af en toe even de zon doorbreken, maar hier heeft de bewolking de overhand. In de namiddag neemt de kans op buien toe. De buien trekken van west naar oost en krijgen in de Ardennen een winters karakter. De temperaturen zijn normaal voor de tijd van het jaar: het wordt maximaal 4 graden in de Hoge Venen en maximaal 8 graden in het westen en midden van het land. Daarbij waait een matige tot vrij krachtige zuidenwind.

In de avond ontstaan geleidelijk opklaringen vanaf het westen. De nacht naar zondag verloopt dan overwegend droog. Het kwik daalt naar 1 graad in de Ardennen en ongeveer 4 graden in de grote steden.

Natte zondagmiddag

Op zondag begint de dag opnieuw droog. Daarbij krijgen we de zon niet of nauwelijks te zien. In de namiddag gaan we de paraplu zeker nodig hebben, want in de loop van de ochtend bereikt een regengebied het zuiden van het land wat in de namiddag waarschijnlijk over heel België uitbreidt. Hierdoor is de zondagmiddag op veel plaatsen kletsnat. De wind neemt toe en is in de namiddag matig tot vrij krachtig. De temperatuur verandert nauwelijks ten opzichte van zaterdag. Het wordt zo’n 4 graden in de Ardennen en ongeveer 7 graden in Brussel.

Na het weekend wisselvallig

In de nieuwe week wisselen natte en droge perioden elkaar af. Zo is het maandag bewolkt met enkele buien, maar breekt op dinsdag vaker de zon door en is het droog. Woensdag neemt de kans op buien weer toe. De maxima blijven rond 8 graden uitkomen in Laag- en Midden-België. In de Ardennen wordt het dagelijks zo’n 4 graden. De wind is veelal matig tot vrij krachtig.

Verena Mülder

Verena Mülder

Assistent-meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht